27 / 04 / 2024

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un oteli bakanlık masasında!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un oteli bakanlık masasında!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a ait Ersoy Otelcilik Şirket’nin Bodrum’da hayata geçirmek istediği ‘Maxx Royal Bodrum Otel’ projesi 18 Nisan’da toplanacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nda ele alınacak.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kendisine ait olan Ersoy Otelcilik Şirketi’nin Bodrum’daki otel projesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Maxx Royal Bodrum Otel projesinin tanıtım dosyası, 18 Nisan 2024 tarihinde toplanacak olan İDK (İnceleme değerlendirme) toplantısında masaya yatırılacak.

Egesöz'de yer alan habere göre; proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere Bodrum’un Çiftlik Mahallesi Adayalı mevkiindeki 124 bin metrekarelik alana 325 oda 750 yatak kapasiteli 5 yıldızlı bir işletme kurmayı planlıyor. Proje alanı Aydın-Muğla-Denizli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre Özel Kanuna Tabi Alanlar başlığı altında Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi/ Turizm Merkezi olarak işaretlenmiş alanda kalıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy un oteli bakanlık masasında!

DOĞAL SİT SAHASI İÇİNDE

Aynı zamanda orman alanı ve önemli doğa alanında kalan proje sahası ikinci derece doğal SİT, 3'üncü derece arkeolojik SİT özelline sahip.  Öte yandan proje sahasında Hellenistik Kule Yapısı ve tescilli eserler bulunuyor. Ayrıca otelin yanında Kissebükü arkeolojik deniz alanı bulunuyor.

ÇED raporunda şu bilgilere de yerildi:

“3. Derece Arkeolojik Sit Alanları; koruma-kullanma kararları doğrultusunda yeni düzenlemelere izin verilebilecek arkeolojik alanlar olarak tanımlanmıştır. II. derece Doğal Sit olması gereğince, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun 19.06.2007 tarih ve 728 sayılı İlke Kararı kapsamında olup, söz konusu İlke Kararında, 2. derece Doğal Sit Alanları; Doğal yapının korunması ve geliştirilmesi yanında kamu yararı göz önüne alınarak kullanıma açılabilecek alanlardır. Bu alanlarda, turizm yatırım ve turizm işletme belgeli turistik tesisler ile hizmete yönelik yapılar dışında herhangi bir yapılaşmaya gidilemeyecek alanlar, olarak tanımlanmıştır. Yukarıdaki bilgiler ışığında, proje alnında koruma amaçlı Nazım ve Uygulama imar planları, bozuk makilik statüsündeki alanda, üst ölçekli planlara uyumlu olarak, özel kanunlarla belirlenen sit statülerinin ilgili mevzuatında tanımlanmış koruma-kullanma koşulları çerçevesinde gerekli çalışmalar yapılacaktır.”

2019 YILINDA İPTAL EDİLMİŞTİ

Proje için 2014 yılında ÇED gerekli değildir kararı alınsa da 2019 yılında IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Bodrum Denizciler Derneği tarafından açılan dava sonucu iptal edilmişti. İptal kararı sonrası şirket yeni proje dosyası hazırladı.
 

ETS Grup'un ilk konut projesi Caja Maxx Royal satışta! Bodrum'a 84 yeni konut geliyor!

Maxx Royal Resort 2022'de açılıyor!

Geri Dön