27 / 04 / 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve son başvuru tarihi de paylaşıldı.



Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, bünyesinde görevlendirmek üzere personel alacağını duyurdu. Çok sayıda kadronun açık olduğunu ve bu kadrolara personel alımı yapılacağını açıklayan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, açık olan kadroları da tek tek paylaştı. Bunun yanı sıra, son başvuru tarihinin 7 Temmuz 2023 olduğu belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, söz konusu personel alımı kapsamında Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımladığı ilanda şu ifadeleri kullandı:

“Düzce Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere, 5441 sayılı Devlet Tiyatroları Personeli Hakkında Yasa’nın 5’nci maddesi, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nın Ek Geçici 16’ncı maddesi ile 07 Mayıs 1987 tarihli ve 87/11782 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında yürürlüğe giren “Devlet Sanatçıları ve Sanatçıların Sözleşmeli Olarak Çalıştırılmasına yönelik Esaslar” çerçevesinde, Sanatkâr Memur ve Uzman Memur olarak istihdam edilmek üzere aşağıda belirtilen pozisyon ve sayıda sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.”

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı ilan çerçevesinde açık kadrolar şu şekilde oluştu:

Stajyer sanatçı, sahne amiri, kondüvit, suflör/suflöz, sahne ışıkçısı, sahne makinisti ve sahne terzisi.

İşte Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nin personel alımına ilişkin diğer detaylar...


Geri Dön