İmar

Kültürpark imar planları yeniden meclis gündemine getirilecek!

Komisyonlardan oybirliği ile geçen Kültürpark planları yeniden meclis gündemine taşınacak...

Geçen sene İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu eksiklik ve yetersizlikleri sebebiyle İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kabul edilmeiş ve geri çevrilmişti. 

Ege'de Sonsöz'den Metehan Ud'un haberine göre; Büyükşehir tarafından yeniden hazırlanan Kültürpark Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu geçen ay meclis gündemine gelmiş ve İmar ve Bayındırlık – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonlarına yollanmıştı. Komisyonlardan oybirliği ile gelen rapor meclisin Aralık ayının ilk oturumunda gündeme getirilecek. Raporun meclisten de oy birliği ile geçmesi öngörülüyor. 

Meclis gündemindeki Kültürpark'a ilişkin maddede “Konak ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, “2. Derece Doğal Sit + Tarihsel Sit Alanı” olarak tescilli Kültürpark Alanına ilişkin Belediye Meclisimizin 08/02/2021 tarihli ve 145 sayılı Kararı ile uygun bulunarak Koruma Bölge Kuruluna iletilerek Kurul Kararı doğrultusunda yeniden düzenlenen, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda Koruma Bölge Kuruluna, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına iletilmek üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu” ifadelerine yer verildi.

Kültürpark imar planlarında yeni gelişme!