28 / 04 / 2024

Kumluca'da havaalanı için fizibilite çalışması yapıldı!

Kumluca'da havaalanı için fizibilite çalışması yapıldı!

Antalyanın Kumluca ilçesine yapılması düşünülen uluslararası havaalanı için Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Genel Müdürlüğü uzmanlarınca fizibilite çalışması yapıldığı bildirildi...  



Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kumlucaya yapılması düşünülen uluslararası havaalanı için DLH uzmanlarının iki ayrı bölgede incelemelerde bulunduklarını ifade etti.
        
Kumlucaya havaalanı yapılması düşüncesinin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın Ocak ayında Kumlucaya gerçekleştirdiği ziyarette gündeme geldiğini hatırlatan Çetinkaya, "Sayın Bakanımızın o gün verdiği talimat gereği DLH yetkilileri ilçemize gelerek incelemelerde bulunuyorlar" söyledi.
        
Havaalanı yapılmasıyla ilgili iki farklı bölgenin incelendiğini anımsatan Çetinkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
        
"Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günayın ilçemizi ziyareti sırasında havaalanı yapılması düşüncemizi kendilerine iletmiştik. Kendileri de bu  konuda Antalyanın batısında bir havaalanı yapılmasının uygun olacağını ifade ederek, DLH Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmede bulunmuştu. Bugün de DLHden gelen dört kişilik uzman ekip, Salur Köyü ve Altınyaka Köyü yolu üzerinde bulunan iki ayrı yerde inceleme yaparak ön rapor hazırlayacaklar. Rapor doğrultusunda uygun olan bölgeye havaalanı yapılması için çalışmalara başlanacak."
        
Yapılacak olan havaalanının uluslararası ve 3 kilometrelik olacağını kaydeden Çetinkaya, havaalanıyla birlikte Kumluca ilçesinin öneminin bir kat daha artacağını sözlerine ilave etti.
AA


Geri Dön