Ekonomi

Kur Korumalı Mevduat Sistemi 150 bin yeni milyoner yarattı!

Kur Korumalı Mevduat Sistemi ile geçen 6 ayda Türkiye’deki milyonerlere 150 bin 305 kişi daha eklenmiş oldu. Açıklanan detaylara göre, milyonerlerin bankalardaki serveti 4.4 trilyon TL'ye çıktı.Aktarılan detaylara göre, 2021 Aralık ayı itibarıyla hesaplarında bir milyon TL ve üzeri parası olanların milyonerlerin sayısı 521 bin 609 kişi iken Kur Korumalı Mevduat ile aradan geçen 6 ay içinde söz konusu  bu sayı 671 bin 914 kişiye yükseldi

Geçtiğimiz sene sonunda uygulamaya geçen Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi ile 2022 yılının ilk 6 ayında 150 bin 305 yeni milyoner yaratıldı. Aktarılan detaylara göre, 2021 Aralık ayı itibarıyla hesaplarında bir milyon TL ve üzeri parası olanların milyonerlerin sayısı 521 bin 609 kişi iken Kur Korumalı Mevduat ile aradan geçen 6 ay içinde söz konusu  bu sayı 671 bin 914 kişiye yükseldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun aylık bankacılık sektörü verilerini masaya yatırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aylık bankacılık sektörü verilerini masaya yatıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada asgari ücretliden, esnaftan, çiftçiden, memurdan alıp bir avuç zengine veren Kur Korumalı Mevduat sistemi 150 bin yeni milyoner yaratmış olduğunu dile getirdi.

SİSTEM EŞİTSİZLİĞİ BÜYÜTTÜ MÜ?

Yaptığı açıklamada dört senelik Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde yaşanan gelir eşitsizliğinin milyoner sayısını da yükselttiğini kaydeden Veli Ağbaba, bu dört senede milyoner sayısının yüzde 323, milyonerlerin mevduatlarının ise yüzde 339 oranında arttığını dile getirdi.

Peki bankalarda 1 milyon TL ve üzeri hesaba sahip olan kişi sayısı arttı mı? Bankalarda 1 milyon TL ve üzeri hesaba sahip olan kişi sayısı ne kadar arttı?

Açıklanan resmi rakamlara  göre, 2018 yılının Haziran ayında bankalarda 1 milyon TL ve üzeri hesaba sahip olan kişi sayısı 158 bin 482 kişi iken 2022 yılının Haziran ayı itibarıyla söz konusu bu sayı 671 bin 914 kişiye çıktı.

Yine aktarılan resmi detaylara göre, aradan geçen 4 seneden sonra milyonerler toplam mevduat değeri 4 trilyon 490 milyar TL'ye ulaştı. 2018 yılının Haziran ayında milyonerlerin toplam mevduat değeri de 1 trilyon 22 milyar TL şeklinde idi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten flaş açıklama! Milyonersiniz ama farkında değilsiniz

Altın bu tarihte yerle yeksan olacak! Her tahmini tek tek çıkan İslam Memiş son dakika o tarihi verdi! Hemen bakın!

Dolar o tarihte fişek gibi yükselecek! Tahminleri tek tek tutan Selçuk Geçer tarih verdi! Hemen bu flaş gelişmeye bakın!