23 / 06 / 2024

Kurban Bayramı ikramiyesini bekleyenler dikkat! Kimlere ikramiye verilecek? Dul ve yetimler ne kadar ikramiye alacak?

Kurban Bayramı ikramiyesini bekleyenler dikkat! Kimlere ikramiye verilecek? Dul ve yetimler ne kadar ikramiye alacak?

Eğer son anda yeni bir kanun değişikliğiyle zam yapılmazsa emekli vatandaşlara Kurban Bayramı'nda 3 bin TL ikramiye ödenecek. İşte emekli ikramiyesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...



 

Eğer son anda yeni bir kanun değişikliğiyle zam yapılmazsa emekli vatandaşlara Kurban Bayramı'nda 3 bin Türk Lirası ikramiye ödenecek. Nisan ve mayıs aylarında emeklilik dilekçesi verenler önümüzdeki Kurban Bayramı'nda ikramiye almaya başlayacaklar. 

İşte Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç'ın emeklilerin bayram ikramiyesi ile ilgili merak edilenleri yazdığı o yazısı...

Emeklilere ilk kez 2018'de bin Türk Lirası şeklinde verilmeye başlanan bayram ikramiyesi 2021'de 1.100 Türk Lirası'na, geçen sene bayram öncesi de 2 bin Türk Lirası'na yükseltilmişti. Bayram ikramiyeleri bu sene de 3 bin Türk Lirası'na çıkartıldı. Emekliler bu sene Ramazan Bayramı’nda 3 bin Türk Lirası ikramiye aldılar. Son anda yasa çıkartılarak zam yapılmadığı takdirde emeklilere Kurban Bayramı'nda da 3 bin Türk Lirası ikramiye verilecek. 

Kurban Bayramı ikramiyesini bekleyenler dikkat! Kimlere ikramiye verilecek? Dul ve yetimler ne kadar ikramiye alacak?

Ramazan Bayramı bu sene 10 – 12 Nisan tarihlerine denk geldi. 31 Mart 2024'e kadar emeklilik dilekçesi vermiş olanlar Ramazan Bayramı’nda ikramiye alabilirken Nisan'da dilekçe verenler alamadı.

Emeklilik dilekçesini Nisan'da verenler ile 31 Mayıs 2024'e kadar verenler ise Kurban Bayramı’nda ikramiye alabilecekler. Her ne kadar Kurban Bayramı 16-19 Haziran 2024 tarihlerine rastlasa da emeklilik dilekçesini Haziran'da verenler ikramiye alamayacaklar.

Kurban Bayramı ikramiyesini bekleyenler dikkat! Kimlere ikramiye verilecek? Dul ve yetimler ne kadar ikramiye alacak?

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARIN İKRAMİYESİ

Emekli vatandaşların bayram ikramiyesi ödemesi dosya bazında yapılıyor. Dosya başına 3 bin Türk Lirası ikramiye ödeniyor. Ölen eşinden ya da anne-babası nedeniyle dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında paylaştırılıyor. Vefat eden eşinin emekli aylığının yüzde 50’lik kısmı oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe 1500 Türk Lirası; yüzde 25’i bağlanmış olan kızına da 750 Türk Lirası ikramiye ödeniyor. Herhangi bir işte çalışmayan, kendi sigortalılığı sebebiyle gelir veya aylık almayanlar eşinin aylığının yüzde 75’ini alabildiğinden, bu kişilere 2 bin Türk Lirası ikramiye ödeniyor.

İş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi veriliyor. Meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 750 Türk Lirası, yüzde 45 olanlara 1.350 Türk Lirası ikramiye verilecek.


BİRDEN FAZLA ÇOK ALANLARA TEK DOSYADAN ÖDEME YAPILACAK

SGK’dan birden çok dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine, en fazla ödemeye hak kazanmış oldukları dosya üzerinden ikramiye veriliyor. Örneğin bir kişi hem kendi çalışması nedeniyle emekli aylığı, hem de ölen eşinden dolayı dul aylığı alıyorsa yalnızca kendi emekliliğinden dolayı 3 bin Türk Lirası ikramiye alacak. Bir kadın eğer hem dul aylığı, hem de yetim aylığı alıyorsa en yüksek oranda aylık aldığı dosya üzerinden tek ikramiye alabilecek.

Emekli aylığı ile beraber sürekli iş göremezlik geliri alanlar da yalnızca emekliliğinden dolayı 3 bin Türk Lirası ikramiye alacaklar.

Emekli ya da hak sahiplerinin haziran ayı içerisinde fakat bayram öncesi vefatı durumunda, söz konusu bayram ikramiyesini hak sahipleri alabilecek.

 

En düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL! Emeklilere kök maaş müjdesi: Şimdi rakamlar açıklandı! 

Türkiye'den çılgınlar gibi konut alan Ruslar ülkelerine dönmeye başladı! 

Kira vergisinde muafiyet kalkıyor: Ev sahipleri yüzde 64 oranında daha fazla vergi ödeyecek! 


Geri Dön