17 / 07 / 2024

Kurban Bayramı öncesi maaş bekleyen emeklilere kötü haber! Emekli maaşları işte bu tarihlerde yatırılacak!

Kurban Bayramı öncesi maaş bekleyen emeklilere kötü haber! Emekli maaşları işte bu tarihlerde yatırılacak!

16 milyonu aşkın emekli, Kurban Bayramı'na cepte yalnızca 3 bin Türk Lirası ikramiye ile girecek. Tanesi 12-15 bin Türk Lirası'na ulaşan kurban alıp kesmek emekliler için hayal olarak kaldı...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Çocukları ve torunlarıyla bir araya gelmeyi bekleyen milyonlarca emekli Kurban Bayramı'nda kurban kesemediği gibi, ekonomi politikaları sebebiyle her geçen gün eriyen 3 bin TL'lik ikramiyesine mahkum edildi. Bayram tatilleri öncesinde maaşları ödenen emekliler bu defa bayramı yalnızca ikramiyeleri ile geçirmek zorunda kalacak.

Peki Haziran emekli maaşları ne zaman yatırılacak? Emekli maaşları hangi tarihlerde ödenecek? Memur emeklilerinin Haziran 2024 maaşları ne zaman yatırılacak?  Bağ-Kur emeklilerinin Haziran 2024 maaşları ne zaman yatırılacak? İşte Kurban Bayramı'na sayılı günler kala milyonlarca emekli tarafından merak edilen o soruların yanıtları...

Kurban Bayramı öncesi maaş bekleyen emeklilere kötü haber! Emekli maaşları işte bu tarihlerde yatırılacak!

Önceki senelerde ikramiyeleriyle beraber maaşları da ödeme tarihleri öne çekilerek bayram öncesi ödenen emekliler, Kurban Bayramı'nı daha buruk geçirecek. Sözcü'de yer alan habere göre açlık sınırının yarısı kadar maaşla geçim savaşı veren milyonlarca emekli ‘hiç değilse bayramda yüzümüz güler’ diye bekledi fakat umduğunu bulamadı.

İkramiyelerini 10 Haziran tarihinden itibaren almaya başlayan emeklilerin maaşları, 15 Haziran tarihinde başlayan ve 9 gün devam edecek bayram tatili sonrasına kaldı. Merakla beklenen Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin ödeme takviminin belli olmasıyla birlikte emekliler maaşlarının da bayramdan önce ödeneceğine dair açıklama bekledi. Fakat iktidar, bu bayramda memur, kamu işçisi ve emekli maaşı ödemelerine ilişkin herhangi bir düzenleme yapmadı. 

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATIRILACAK? EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ HAZİRAN 2024 

Milyonlarca emeklinin merak ettiği ve arama motorlarında da sık sık araştırdığı konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre memur emeklileri maaşları her ayın 15’inde, SSK emeklilerine tahsis numaralarına göre her ayın 17’si ve 26’sı arasında, Bağ-Kur emeklilerine de aynı şekilde her ayın 25’i ve 28’i arasında hesaplara peş peşe yatırılıyor. Bu ay da maaşlar yine bu tarihlerde emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacak. 
 

Metro İstanbul personel alımı yapacak! 

TOKİ, 865 muhtelif arsayı satışa çıkarıyor!

Mevduat faiz oranları değişti! 1 milyon TL'si olanlar, 42 bin TL alabilir...


Geri Dön