Genel

Kurban Bayramı'nda 3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satıldı!

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik yaptığı açıklamada bu yıl da Kurban Bayramı'nda vatandaşların küçükbaş kurbanlıklara yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek "Ülke genelinde bu sene 3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan kurban edildi." şeklinde konuştu.Yaptığı açıklamada kurbanlık satışlarının bu bayram için tamamlandığına değinen TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, "Bu yıl da vatandaşlar kurbanlıkta küçükbaşa yoğun ilgi gösterdi

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'ndan aylar önce hazırlıklarını tamamlayan yetiştiricilerin kurban pazarlarında satışlarını yaptıklarına değinerek, bayramın sektöre hareketlilik kazandırdığını söyledi.

Yaptığı açıklamada kurbanlık satışlarının bu bayram için tamamlandığına değinen TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, "Bu yıl da vatandaşlar kurbanlıkta küçükbaşa yoğun ilgi gösterdi. Türkiye genelinde bu yıl 3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan kurban edildi. Tam rakamlar henüz netleşmedi fakat geçen yılın altına düşmedik." dedi.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, açıklamasında bayram öncesinde kurban pazarlarındaki ve küçükbaş hayvan işletmelerindeki hareketliliğe bakarak 3,5 milyon civarında küçükbaş satışı olmasını beklediklerini anımsattı ve "Bu yıl küçükbaş kurbanlıklarda öngördüğümüz satışlara ulaşılamadı. Bunun en büyük nedeni de bayram tatilinin uzun olması. Birçok kişi bayramı tatil bölgelerinde geçirdi. Büyükşehirlerde kurbanlık satışlarında geçen seneye göre azalma görüldü. Başta mega kent İstanbul ve başkent Ankara olmak üzere büyükşehirlerimizde kurban kesiminin geçen seneye göre yüzde 20 civarında azalarak beklenilen düzeyde olmadığını görüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"ESK'nin elde kalan kurbanlıkları alması yetiştiricilerimiz için önemli bir hizmet"

Yaptığı son dakika açıklamasında kurbanlık satış noktalarında elde kalmış olan hayvanların yetiştiricilerin talep etmesi durumunda Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınması hususunun Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından açıklandığını anımsatan TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat  Çelik, Et ve Süt Kurumu'nun ticari alım fiyatlarına ilave olarak nakliye, bakım ve besleme giderlerini de dikkate aldığını ve yetiştiricilerin maliyetlerini telafi edici biçimde ilave prim ödemesi yapılacağını kaydetti.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik açıklamasında kilogram başına et fiyatlarının kuzuda 175 Türk Lirası, tokluda 160 Türk Lirası, koyunda 140 Türk Lirası, oğlakta 110 Türk Lirası, çepiçte 95 Türk Lirası ve keçide 95 Türk Lirası olarak açıklandığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Hayvan alımlarına ek olarak kilogram et başına 5 Türk Lirası kurbanlık kesim ek primi de ödeneceği ilan edildi. Et ve Süt Kurumu'nun elinde kalmış olan kurbanlıkları alması yetiştiricilerimiz için önemli bir hizmet. İnşallah ilan edilen fiyatlar yetiştiricilerimizin maliyetlerini karşılayacak düzeyde olur. Büyükşehirlere uzak şehirlerden gelen ve satamadığı için geri götürmek durumunda kalacak olan yetiştiricilerimiz için de bu hizmet ek bir masrafa girmemeleri açısından çok kıymetli." 

Bayram bitti, yollar kalabalıklaştı! İşte bayram dönüşü yolların son durumu

1 Temmuz'dan itibaren geçerli! Çifte ödeme yapılacak

Kurbanlık fiyatlarında şok eden düşüş! Fiyatlar resmen dibi gördü!