Kent Haberleri

Kurban Bayramı'nda hangi köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak? 2023 Bayramda köprüler bedava mı? 

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar bayramda hangi köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağını sorguluyor. İşte detaylar... Bu kapsamda bayramda seyahat edecek olanlar bayramda hangi köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağını sorguluyor

Haziran ayı sonu ve Temmuz ayı başında başlayacak Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Bu kapsamda bayramda seyahat edecek olanlar bayramda hangi köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağını sorguluyor. 

2023 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2023 Kurban Bayramı tarihleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvim sonrasında belli oldu.

Böylece, Kurban Bayramı'nın birinci günü bu yıl 28 Haziran'da idrak edilecek. Bayram, 1 Temmuz Cumartesi akşamı sona erecek.

 

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN MÜ? NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kurban Bayramı tatilinin bu sene kaç gün olacağı, şimdiden yaz tatili planlaması yapan kişiler tarafından merak ediliyor.

2023 Kurban Bayramı bu sene 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günü de hükümet tarafından tatil ilan edildiği için bayram tatili hafta sonu tatilleriyle beraber toplamda 9 gün olacak.

Konuya ilişkin karar yayımlandı ve Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmayacağı belirtildi. İşte, ücretsiz olacak köprü ve otoyollar...

Milliyet'te yer alan detaylara göre, köprü ve otoyollar, her bayramda olduğu gibi bu bayramda ücretsiz olacak. 2023 Kurban Bayramı kapsamında akraba ziyaretleri yapacaklar, tatile gidecekler için köprü ve yolların geçiş ücreti merak konusu oldu.

 

2023 KURBAN BAYRAMI'NDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRESİZ Mİ? 

Kurban Bayramı tatili boyunca devletin işlettiği otoyol ve köprüler ücretsiz olacak. Ücretsiz kullanım 24 Haziran gece yarısı başlayacak ve 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00'de sona erecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında, yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında olan otoyollar ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ücretsiz olacak.

 

BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA BEDEVA OLACAK MI?

Öte yandan, Kurban Bayramı'nda 28 Haziran 2023 Çarşamba günü saat 00:00'dan (Salı gününü çarşamba gününe bağlayan gece) başlayarak 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü saat 24:00'e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak.

THY Emlak Konut GYO kura tarihleri açıklandı mı? Yenişehir Evleri kuraları ne zaman çekilecek? Başvuranlar şimdi bakın!

Ziraat Bankası'ndan gençlere müjde! KPSS şartsız personel alımı yapıyor! Başvurular bugün bitiyor...

Altın fiyatlarında büyük deprem! Resmen yıktı geçti! Bu rakamları görenler gözlerine inanamadı! Canlı altın fiyatları