Kent Haberleri

Kurban Bayramı’nda hangi yollara ücret ödenmeyecek? Toplu ulaşım ücretsiz olacak mı?

Pek çok vatandaşın Kurban Bayramı tatili için yola çıkmaya başladı. Peki hangi köprüler ve yollardan ücretsiz geçiş yapılabilecek?Milyonlarca kişi Cuma günü mesai çıkışından itibaren tatil ya da memleketlerine gitmek üzere yollara düştü

Kurban Bayramı tatili başladı. Milyonlarca kişi Cuma günü mesai çıkışından itibaren tatil ya da memleketlerine gitmek üzere yollara düştü. Peki bayram boyunca hangi yollar ücretsiz olacak hangilerinde ücretli geçiş devam edecek?

Bayram tatili yoğunluğu şimdiden başlarken, milyonlarca vatandaş da tatil planlarını çoktan yaptı.  Şu ana kadar yollarda bayram yoğunluğu yavaş yavaş başlasa da özellikle Arife günü ve Bayramın birinci günü itibarıyla yolların çok daha fazla yoğunlaşacağı öngörülüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, kent içlerinde belediyeler, emniyet trafik birimleri ve ilgili diğer kurumlar da bu doğrultuda önlemlerini almaya başladı.

Yola çıkmaya hazırlanan ya da bayramda şehir içinde seyahat edecek vatandaşlar ise hangi yolların ücretsiz olacağını araştırmaya başladı.

Peki 2023 Yılı Kurban Bayramında 9 günlük tatil boyunca hangi yollar, köprüler ücretsiz, hangileri ücreli olacak?

Bayrama artık sayılı saatler kala ücretsiz otoyol, köprü geçişleri, toplu ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri. İşte yanıtlar…

Cumartesi gününden itibaren başlayan uzun bayram tatili süresince, devletin tarafından işletilen otoyol ve köprülerin ücretsiz olmasına yönelik Cumhurbaşkanlığının aldığı karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÜCRETSİZ GEÇİŞ YAPILACAK YOLLAR

Kurban Bayramında 9 gün boyunca ücretsiz olacak yollar şöyle:

15 Temmuz Şehitler Köprüsü

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

YOLLAR KAÇ GÜN SÜREYLE ÜCRETSİZ OLACAK?

Kurban Bayramı tatili resmi olarak 24 Haziran Cumartesi günü  itibarıyla başladı. Bu tarihten itibaren 3 Temmuz Pazartesi günü 07.00'ye  uzanan sürede, yap-işlet-devret projelerinin dışında kalan ve Karayolları’nın sorumluluk alanında bulunan otoyollar ücretsiz olacak.

Ayrıca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü de bayram boyunca ücretsiz  geçiş yapılabilecek yollar arasında.

ÜCRETLİ GEÇİŞİN DEVAM ETTİĞİ KÖPRÜLER

Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Avrasya Tüneli

Kuzey Marmara Otoyolu

Osmangazi  Köprüsü

Gebze - Orhangazi – İzmir güzergahında İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı yolları dahil ücretli olacak.

Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu

Ankara- Niğde Otoyolu

 

ŞEHİR İÇİ TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ OLACAK MI?

Bayram süresince geçerli olmak üzere vatandaşlar toplu ulaşımı da ücretsiz kullanabilecek.

Buna göre bayramın başladığı 28 Haziran Çarşamba saat 00.00’dan başlayarak 1 Temmuz Cumartesi 24.00'e kadar geçen sürede ücretsiz ulaşım yapılacak. Ücretsiz ulaşıma Marmaray, Başkentray, ve İZBAN seferlerinin yanı sıra,  belediyelerin ve bunlara ait müessese, birlik ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri dahil olacak.

Mısır Çarşısı’nda Kurban Bayramı bereketi! Bayram alışverişi yapmak isteyenler akın etti!

Stajyer ve kalfa maaşlarına da zam geldi! En yüksek stajyer maaşı kaç lira olacak?

Kurbanda Tarım İşletmeleri indirimi! Yüzde 20 daha ucuza satılıyor!