Kent Haberleri

Kurban Bayramı'nda kuralları çiğneyenlere dev ceza!

Kurban Bayramına kısa süre kala 2023 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, hangi aykırı davranışa ne kadar ceza kesilecek? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Tebliğe göre, illerde vali ya da görevlendireceği bir vali yardımcısının, ilçelerde ise kaymakamın başkanlığında müftülük, il/ilçe tarım ve orman müdürlüğü, il/ilçe sağlık müdürlüğü, çevre, belediye ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcileri ve şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlüğünden oluşan Kurban Hizmetleri Komisyonu kurulacak

Kurban Bayramına kısa süre kala 2023 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Tebliğe göre, illerde vali ya da görevlendireceği bir vali yardımcısının, ilçelerde ise kaymakamın başkanlığında müftülük, il/ilçe tarım ve orman müdürlüğü, il/ilçe sağlık müdürlüğü, çevre, belediye ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcileri ve şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlüğünden oluşan Kurban Hizmetleri Komisyonu kurulacak.

Bu kapsamda göre kurban kesimine aykırı davrananlara ceza üstüne ceza yağacak. Peki, hangi aykırı davranışa ne kadar ceza kesilecek? İşte detaylar...

HAYVAN KESİMİNE AYKIRI DAVRANANLAR NE KADAR CEZA ALACAK?

Karar Gazete'sinde yer alan detaylara göre, kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa gömen tesislere, toplu kesimler için 293 bin 188 TL, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 7 bin 283 TL idari para cezası verilecek.

Satış yerlerinde, barındıkları yerin temiz, hayvanların sağlıklarının iyi ve sağlık koşullarına uygun olması zorunluluğuna aykırı hareket eden kişilere bin 518 TL, Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki hayvanların kesimine ilişkin düzenlemeye aykırı hareket eden vatandaşlara hayvan başına 15 bin 939 TL idari para cezası kesilecek.

Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranan, aç ve susuz bırakan, döven, bakımlarını ihmal eden, aşırı soğuğa, sıcağa maruz bırakan,  fiziksel ve psikolojik acı çektirenlere hayvan başına 4 bin 554 TL idari para cezası alacak.

KURALLARA UYMAYANLARA DA CEZA!

Kurban kesiminde kurallara uymayanlara da ceza uygulanacak. Kurban satış ve kurban kesim yerlerinde karar, tebliğ, komisyon kararları, yönetmelik, kurul  ilgili kanun hükümleri kapsamında çevre kirliliğinin önlenmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar ve denetim esaslarına dair düzenlenen yönetim planı çerçevesinde denetim gerçekleştirilecek.

Çevre Kanunu'na aykırı hareket edenlerden park, bahçe, bina önleri, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan alanlarda bu tür faaliyetler yapanlara ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemlere dikkat etmeyenlere 3 bin 36 lira idari para cezası uygulanacak.

Kurtköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Dolar için sil baştan tahmin geldi! Yeni senaryoya göre dolar tam 29 TL olacak! O tarihte taş üstünde taş kalmayacak

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu!