Kent Haberleri

Kurban keseceklere kırmızı kodlu uyarı! Kurallara uymayanlara peş peşe ceza yağacak!

Kurban Bayramı'nda geri sayım başladı. Bu bayram kurban keserken kurallara uymayan vatandaşlara ağır yaptırımlar uygulanacak.  

Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim alanlarında çevre kirliliğine neden olabilecek faaliyetlere karşı toplum ve çevre sağlığının negatif etkilenmemesi için tedbirler üst sınıra çıkarıldı.  

Tedbirler kapsamında ilgili kurumlar, belediyelerin belirlediği kurban satış ve kesim alanlarında Kurban Bayramı boyunca denetim gerçekleştirecek. Satış ve kesim yerlerindeki denetimlerin dışında apartman önünde, sokakta, parklarda kurban kesiminin engellenmesi için de çalışmalar yapılacak. Kurallara uymayanlara da para cezası verilecek.

Kurban Bayramı'nda park, cadde, bahçe, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerlerde kesim yapanlara 3 bin 36 TL, kurban atıklarını toprağa gömenlere de 7 bin 283 TL ceza kesilecek. İşte detaylar...

İDARİ PARA CEZASI

Kurban Bayramı'nda cadde, sokak, bina önleri, park, bahçe, meydan gibi hakla açık yerlerde kurban satışı ve kesimine uygun olmayan alanlarda kesim yapanlar ile buralarda gerekli önlemleri almayanlara 3 bin 36 TL idari para cezası verilecek.

Kurban kesim alanlarında gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa gömen tesislere, toplu kesimler için 293 bin 188 TL idari para cezası uygulanacak.

Konutlarda kurban atıklarının toprağa gömülmesi durumunda yasağa uymayanlara 7 bin 283 lira idari para cezası verilecek.

Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranan, aşırı soğuğa, sıcağa maruz bırakan, döven, aç ve susuz bırakan, fiziksel ve psikolojik acı çektiren, bakımlarını ihmal edenlere hayvan başına 4 bin 554 TL idari para cezası uygulanacak.

Satış yerlerinde, hayvanların sağlıklarının iyi, barındıkları yerin temiz ve sağlık koşullarına uygun olması zorunluluğuna aykırı hareket edenlere 1.518 TL ceza verilecek.

Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki 'hayvanların kesimi'ne dair düzenlemeye aykırı hareket eden kişilere hayvan başına 15 bin 939 TL idari para cezası kesilecek. Yasaklara uymayanlara İçişleri Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili birimleriyle, belediyelerce cezai işlem uygulanacak.

Ankara Büyükşehir'den kaçırılmayacak fırsat: 21 arsa, 3 iş yeri ve 1 konut satacak! Hemen bakın!

Memurlar dikkat! Tek tek açıklandı: Maaş zammı, kira yardımı ve ek gösterge düzenlemesinde son dakika!

Vakıflar İstanbul'un göbeğinde arsa satacak! İhalesi 4 Temmuz'da!