Kent Haberleri

Kurban pazarında büyük hareketlilik: Son günü bekleyenler yandı

Kurban Bayramı'na çok az bir süre kaldı. Kurban pazarlarındaki hareketlilik ise biraz daha arttı. Fakat bazı alıcılar fiyatların düşmesi umuduyla kurbanlık almak için bayramın son gününü bekliyor. Satıcılar ise uyarıyor: "Son güne kurbanlık kalmayabilir." Kurbanlık hayvan arayışında olanlar, hafta sonu hareketliliğiyle birlikte pazarlara akın etmeye başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, hayvan pazarlarında satış işlemleri hız kesmeden devam ediyor. Kurbanlık hayvan arayışında olanlar, hafta sonu hareketliliğiyle birlikte pazarlara akın etmeye başladı. Satıcılar, son günlerde yoğunluk beklediklerini ifade ederken, alıcıları da fiyatların düşmesini umarak son güne bırakmamaları konusunda uyarıyor.

İşte detaylar...
 

KURBAN PAZARLARI HAREKETLENDİ!

Sabahın erken saatlerinden itibaren pazarlarda aktif bir alım-satım faaliyeti gözleniyor. Kurbanlık hayvan arayan vatandaşlar, geniş bir seçenek ve uygun fiyatlarla karşılaşmak amacıyla pazarlara akın ediyor. Satıcılar da bu yoğunluğun bayrama doğru artacağını tahmin ederek, son günlerde satışların hız kazanacağını ifade ediyor.

SON GÜNE KALANLAR HAYVAN BULAMAYABİLİR!

Ancak satıcılar, son günlere kalan alıcıları uyarmaktan da geri kalmıyor. Fiyatların düşmesini umarak son güne kadar beklemeyi tercih edenlerin hayal kırıklığı yaşayabileceğini belirten satıcılar, özellikle pazar günü büyük bir yoğunluk beklediklerini ve bu nedenle son günlere kalanların istedikleri hayvanları bulmakta zorlanabileceğini dile getiriyor.

Kurbanlık hayvan satışlarının yoğunlaşmasıyla birlikte pazarlarda hareketlilik artarken, alıcılar da aradıkları kriterlere uygun hayvanları seçmek için özen gösteriyor. Sağlıklı, besili ve uygun kiloda bir kurbanlık bulma amacıyla pazarlarda dikkatli bir şekilde dolaşan vatandaşlar, satıcılarla pazarlık yaparak en iyi seçeneği değerlendirmeye çalışıyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarında yaşanan bu hareketlilik, hem alıcılar hem de satıcılar arasında beklentileri yükseltiyor. Vatandaşlar, uygun fiyatlarla kaliteli bir kurbanlık bulabilmek için arayışlarını sürdürürken, satıcılar da bu talebi karşılamak için ellerinden geleni yapıyor.

Kurban Bayramı'na 4 gün kala hayvan pazarlarındaki satışlar hız kesmeden devam ederken, son günlerdeki yoğunluk beklentisiyle birlikte pazarlarda alım-satım faaliyetlerinin artması bekleniyor.

KURBANLIK HAYVAN FİYATLARI NE KADAR?

Büyükbaş kurbanlık hayvan fiyatları kilolarına göre 100 bin ila 85 bin arasında değişiyor. Kişi başı hisse fiyatları 12 bin TL ila 15 bin TL arasında değişiyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Morgan Stanley, Ağustos'ta 500 baz puan artış bekliyor

Deutsche Bank, faiz kararı sonrası enflasyon tahminini açıkladı