Ekonomi

Kurbanlık fiyatları açıklandı mı? Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurbanlık fiyatları, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte detaylar!Kurban vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kurban kesim bedeli ve kurban fiyatlarına dair detayları öğrenmek istiyor

Kurbanlık fiyatları ve kurban kesim ücretleri Kurban Bayramı’na az bir zaman kala sorgulanmaya başlandı. Kurban vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kurban kesim bedeli ve kurban fiyatlarına dair detayları öğrenmek istiyor. İşte 2022 kurban kesim bedeli ve kurban fiyatlarına dair son güncellemeler…

2022 KURBAN FİYATLARI NE KADAR?

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar, kurban fiyatları araştırmalarını hızlandırdı. Kurban fiyatları, hayvanın cinsine, türüne, kilosuna ve yaşına göre farklılık göstermektedir. Bu sene büyükbaş kurbanlık fiyatları ortalama 20-25 bin lira arasında değişmektedir. Küçükbaş kurbanlık fiyatları da 2,5 ile 4 bin TL arasında değişim göstermektedir.

2022 KURBAN KESİM BEDELİ

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, 2022 yılı Kurban Bayramı’nda vekalet yolu ile kurban kesim bedelinin yurt içinde 2 bin 250 lira, yurt dışında 1800 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

KURBAN KESİM VAKTİ NE ZAMAN BAŞLAR?

Kurban kesim vaktinin ne zaman başlatıp, ne zaman biteceği vatandaşların sıkça sorduğu sorular arasında yer alıyor. Kurban kesim vakti, bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, sabah namazı vakti girdikten sonra başlar. Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 154). Bu  zaman içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygun görülmektedir. Şâfiîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilmektedir.

KURBAN NASIL KESİLİR?

Kurban nasıl kesilir? Kurban Bayramı yaklaşırken sorulmaya başlandı. Öncelikle usulüne göre bir kesim yapmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekmektedir. Bu şekilde yapılan bir kesim esnasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur.

 

 

 Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmalıdır.

 

 

 Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar işi bilen kişiler tarafından kesilmelidir.

 

 

 Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

 

 

 Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına son derece özen gösterilmelidir.