Kent Haberleri

Kurbanlık fiyatları belli oldu! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı'na az bir süre kala kurbanlık fiyatları araştırılmaya başlandı. Diyanet vekaletle kurban kesim tutarını açıkladı. Dini görevlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, bu yılın kurbanlık fiyatlarını araştırıyor. Bu kapsamda, kurbanlık fiyatları ve kurban kesim beledi belli oldu

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık fiyatları da merak edilmeye başlandı. Bu kapsamda, kurbanlık fiyatları ve kurban kesim beledi belli oldu.

YURT İÇİ KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Türkiye'de bu yılın kurban kesim ücreti 5 bin 960 lira oldu. Bu rakam, yurt dışında ise 2 bin 750 lira olarak belirlendi.

KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU

Sivas'ta tosun canlı kilogramı 160 lira, damızlık vasfını kaybetmiş düve 150 liradan satılacak. Bunun yanı sıra, dişi koyun 110 lira, erkek koyun ise 140 liradan satışa sunulacak. Kombinalardaki kesim tutarları ise büyükbaş için 2 bin 500 lira, küçükbaş için 750 lira olarak belindi. Aynı zamanda, söküm ücreti bin 500 lira, paylama ücreti bin lira, et çekim ücreti ise 10 lira oldu.

Peki, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu mu? İşte merak edilenler...

KURBAN VEKALETİ NASIL VERİLİR?

Bir Müslüman, kurbanını bizzat kesebileceği gibi vekâlet vasıtasıyla başkasına da kestirebilir. Çünkü kurban, hac ve zekât gibi mal ile gerçekleştirilen bir ibadettir. Mal ile gerçekleştirilen ibadetlerde ise vekâlet caizdir (Kâsânî, Bedâi', V, 67; Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 263-265; Remlî, Nihâyetü'l-muhtâc, VIII, 132). Hz. Ali'nin (r.a.) şu şekilde söylediği rivayet edilmiştir: "Resûlullah (s.a.s.), develer kesilirken başında durmamı, derilerini ve sırtlarındaki çullarını paylaştırmamı buyurdu. Onlardan herhangi bir şeyi kasap tutarı olarak vermeyi bana yasakladı. 'Kasap ücretini biz kendimiz veririz' buyurdu." (Buhârî, Hac, 120; Ebû Dâvûd, Menâsik, 19)

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU MU?

Kurbanlık fiyatları, il ve hayvan türüne göre değişkenlik gösteriyor. Hayvanın yaşı ve ağırlığı fiyatına doğrudan etki ediyor. 2023 yılı tahminlerine göre kurbanlık koyun fiyatlarının 5 bin TL ile 10 bin TL arasında olacağı tahmin ediliyor. Genellikle kurban fiyatları, Kurban Bayramı’na az bir süre kala yakın artış gösterirken Kurban Bayramı'nın başlamasıyla beraber düşüşe geçiyor.

EYT çıraklık sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Bu kişiler EYT kapsamına girecek!

Ziraat Bankası müşterilerinin başına talih kuşu kondu! Bu para geri ödemesiz olarak hesaplara yatacak!

A101’de araç tipi el süpürgesi 150 TL’ye, ayran sürahisi 40 TL’ye, yüz temizleme köpüğü 30 liraya düştü!