Küresel emlak piyasasında rekor artış! 365,51 trilyon dolara ulaştı!
Trem Global, geçen sene Precedence Research tarafından belirlenmiş olan, küresel emlak ve altyapı piyasasının 365,51 trilyon dolara kadar ulaşmasıyla adeta rekor bir artış kaydettiğini duyurdu.
Trem Global, geçen sene Precedence Research tarafından belirlenmiş olan, küresel emlak ve altyapı piyasasının 365,51 trilyon dolara kadar ulaşmasıyla adeta rekor bir artış kaydettiğini duyurdu.
Trem Global, geçen sene Precedence Research tarafından belirlenen, küresel emlak ve altyapı piyasasının 365,51 trilyon dolara kadar ulaşmasıyla rekor bir artış yaşandığını kaydetti. Trem Global tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalara göre, küresel ekonomik dalgalanmalara meydan okuyan gayrimenkul sektörü, bu sene gücünü korumayı sürdürüyor.
Piyasalarda yaşanan artış, konut segmentinde jeopolitik gerilimlerle dolu bir ortamda sağlandı. Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Trem Global Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Meriç, ülkemizin dinamik ekonomisi ve zengin gayrimenkul seçenekleriyle yerli yatırımcılar kadar ile yabancı yatırımcılar için de cazip bir destinasyon olduğunu kaydederek, 'Türkiye uluslararası gayrimenkul piyasalarında bir köprü özelliği taşıyor ve rekabet avantajları artıyor.' dedi.
2022-2023 yılları arasında 52 farklı milletten yatırımcının ülkemizdeki yatırımlarına öncülük ettiklerini dile getiren Trem Global Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Meriç, '2024' yılında söz konusu talebin ağırlıklı batılı ülkelerden gelmeye başladığını ekledi ve söz konusu bu durumun Türkiye gayrimenkul piyasalarında çeşitlilik sağlayarak hem Türkiye ekonomisine hem de gayrimenkul sektöründeki yenilikçi yaklaşımlara zemin hazırlayacağını kaydetti.
Yapılan açıklamaya göre, bu sene gayrimenkul sektörü için akıllı, sürdürülebilir ve çeşitli bir geleceğe doğru önemli bir dönüşüm senesi olması bekleniyor. Orta Doğu'daki turizm ve altyapı yatırımları son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasının büyümesini desteklerken, ortak yaşam alanlarının yükselişi, gayrimenkul işlemlerinde artan dijitalleşme ve sürdürülebilir kalkınma gibi trendler ön plana çıkıyor.
Suudi Arabistan'ın inşasına başladığı mega şehirleri, Dubai'nin yükselen trendi ve İstanbul'un geçen yıl dünyada en çok turist alan şehirler listesinin zirvesine oturması gibi faktörler uluslararası yatırımcıların bu ülkelere olan ilgisini de her geçen gün giderek daha da artırıyor.
Uluslararası yatırım trendleri, emlak piyasalarında önemli bir rol oynamayı sürdürüyor. Yaşanan savaşlar, doğal afetler gibi faktörler nüfus kaybına sebep olurken, ekonomik fırsatlar, eğitim ve yaşam kalitesi gibi faktörler gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere olan göç taleplerini de artırıyor.
Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Almanya, Kanada, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri, 2024'te en çok göç alması beklenen ülkeler arasında bulunuyor. Söz konusu bu trend, göç alan ülkelerde emlak talebini artırırken, göç veren ülkelerde talebin azalmasına neden oluyor.
Türkiye, stratejik coğrafi konumu, her sene artan turizm istatistikleri, gayrimenkul ekosistemindeki çeşitlilik ve iklim avantajları ile 2024'te de uluslararası yatırımcıların ilgisini çekmeyi sürdürüyor.
İnşaat sektörüne güven azaldı!