Ekonomi

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Altın dolar ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin olarak devam eden endişelerle karışık bir seyir izlerken, ABD'de devam eden bilanço sezonu yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor.Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, dün yaptığı açıklamada ABD'de büyümenin yavaşladığını fakat iş gücü piyasasının oldukça güçlü olmayı sürdürdüğünü kaydederek,, bir resesyon beklemediğini bildirdi

Ekonomik aktiviteye ilişkin kaygılar, dünyanın en büyük tedarikçi ülkesi şeklinde de bilinen Çin'de ekonominin beklentilerin altında büyüme göstermesinden sonra yeniden gündeme gelirken, bu hafta içi açıklanacak olan makroekonomik veriler ve Hindistan'da gerçekleştirilen G20 toplantılarından gelecek haber akışının da varlık fiyatları üzerinde etkili olacağı belirtiliyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, dün yaptığı açıklamada ABD'de büyümenin yavaşladığını fakat iş gücü piyasasının oldukça güçlü olmayı sürdürdüğünü kaydederek,, bir resesyon beklemediğini bildirdi.

Paylaşılan detaylara göre ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin'e uygulanan tarifelerin "kısasa kısas" olmadığını kaydederek, ABD'nin ulusal güvenliğini sağlamada ihracat kontrollerinin önemine değindi.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, ABD'de geçen hafta açıklanan makroekonomik verilerin ülke ekonomisinde yumuşak inişin yapılabileceği ihtimalini öne çıkarmayı sürdürdüğünü, devam eden bilanço sezonunun da hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırabileceğini kaydetti.

Bugün, ABD'nin büyük bankalarından olan Morgan Stanley ve Bank of America'nın açıklanacak olan 2. çeyrek finansal sonuçları izlenecek.

Ayrıca verilen detaylara göre, diğer bir taraftan, dün ülkede açıklanan resmi verilere göre, New York Fed imalat endeksi, temmuzda 1,1 ile beklentileri aştı. Böylelikle endeks, 2 ay üst üste tahminlerin üzerinde bir performans gösterdi.

Benzin, motorin ve LPG litre fiyatları bugün kaç TL oldu? Sürücüler bu rakamlara göz atın! İl il yeni fiyatlar!

Özel sektör çalışanlarına yüzde 30 zam! Özel sektörde yeni maaşlar ne kadar olacak? Çalışanlar hemen bakın!

18 Temmuz 2023 altın fiyatlarında son dakika! Tek tek açıklanan bu rakamları görenler resmen mıh gibi çakıldı!