Ekonomi

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Pek çok yatırımcı tarafından takip edilen küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in 26 Temmuz 2023 tarihindeki politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, Banka'nın bu toplantının ardından atacağı adımlara ilişkin belirsizlik sürüyor

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta alacağı para politikası kararları öncesi makroekonomik veriler ve şirket finansal sonuçları da varlık fiyatlarını derinden etkiliyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in 26 Temmuz 2023 tarihindeki politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, Banka'nın bu toplantının ardından atacağı adımlara ilişkin belirsizlik sürüyor.

Konu ile ilgili önemli detaylara değinen analistler, dün ABD'de ilk defa işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısındaki gerilemenin ardından soru işaretlerinin daha fazla arttığını kaydederek, ABD'de haftalık işsizlik başvurularındaki beklenmedik düşüşün daha güçlü bir istihdam raporuna işaret ettiğini bildirdi.

Paylaşılan detaylara göre, bununla beraber para politikası kararlarının gecikmeli etkisinin yatırımcılar arasında öne çıkmış olan başlıca soru işaretleri arasında olduğunu dile getiren analistler, gelecek haftaki toplantı öncesi dolar ve tahvil faizlerinin dünkü yükselişle beraber haftalık kayıplarını telafi etmesi de dikkati çekti.

Verilen detaylara göre, analistler yaptıkları açıklamalarda gelecek hafta toplantının karar metninden alınacak sinyaller ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını belirtti.

Diğer bir taraftan 2023'ün 2. çeyreğinde brüt kar marjı yüzde 18,2'ye gerileyen Tesla'nın hisseleri yüzde 10'a yakın azalma gösterirken, geliri analistlerin beklentilerinin altında kalan Netflix'in hisseleri yüzde 8'in üzerinde düştü.

Yine verilen detaylara göre, yayımlamış olduğu bilançosunda beklentilerin üzerinde kazanç bildiren ABD'li ilaç şirketi Johnson - Johnson'un hisseleri de yüzde 6'dan fazla arttı.

Paylaşılan bilgilere göre, dün ayrıca Fed, anında ödemeler için yeni sistemi "FedNow"un hizmete sunulduğunu belirtti.

7.550, 8 bin, 9 bin, 9.500, 10 bin TL alan emeklilerin yeni ve zamlı maaşında son dakika! İşte kalem kalem yeni maaşlar!

Dolar ve Euro'da son durum ne? 1 dolar ve 1 Euro bugün kaç TL oldu? Rakamlar göreni buz kestirdi! 

Gram, çeyrek, yarım ve Ata altında son dakika! Hemen peş peşe açıklanan 21 Temmuz 2023 altın fiyatlarına bakın!