Ekonomi

Küresel piyasalarda Fed şoku! Fed'in ultra şahin adımları piyasaları nasıl etkileyecek?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü faiz kararını açıklayacağı haftaya temkinli şekilde başlarken, nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu. Peki Fed'in ultra şahin adımları piyasaları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...  ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi geçtiğimiz hafta 2020 Şubat'tan bu güne ilk defa 3 aylık hazine bonosu getirisinin altına inerken, Fed'in çalışmalarında bu durum ülke ekonomisinin resesyona girebileceğine işaret ediyor

Dünya genelinde resesyon ihtimalinin güç kazanmasıyla Fed'in ultra şahin adımlarını ne kadar daha sürdüreceğine  ilişkin soru işaretleri çoğalırken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın çarşamba günkü toplantı sonrası yapacağı açıklamalarda gelecek dönem para politikası ile ilgili belirsizlikleri azaltması öngörülüyor. 

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi geçtiğimiz hafta 2020 Şubat'tan bu güne ilk defa 3 aylık hazine bonosu getirisinin altına inerken, Fed'in çalışmalarında bu durum ülke ekonomisinin resesyona girebileceğine işaret ediyor. Bu iki varlık arasındaki fark geçtiğimiz hafta bir ara eksi 10 baz puana kadar çıksa da, yeni haftanın başında sıfırın hemen altında duruyor. 

Altında büyük deprem! Taş üstünde taş kalmadı! Rakamları görenler kafayı yedi! 31 Ekim 2022 altın fiyatları

TOKİ İlk Evim başvuruları bugün sona eriyor! 

Benzine bu gece 68 ile 72 kuruş arasında zam geliyor! Shell, Opet, Total, BP, PO 31 Ekim 2022 fiyat listesi