Ekonomi

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan  analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakıldığını kaydederek, politika metni ve Powell'ın açıklamalarındaki sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü belirtti

Fed'in bir seneyi aşkın süredir devam eden şahin politikalarının ne yönde süreceğine yönelik soru işaretlerinin bugün sınırlı da olsa azalması bekleniyor.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan  analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakıldığını kaydederek, politika metni ve Powell'ın açıklamalarındaki sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü belirtti.

Paylaşılan detaylara göre, bankanın gelecek döneme ilişkin net bir mesaj vermesinin politika alanını daraltabileceği endişesiyle düşük bir ihtimal olduğunu kaydeden analistler, buna karşın karışık sinyaller veren makroekonomik verilerin de göz ardı edilemeyeceğini belirtti.

ABD'de dün resmen açıklanan verilere göre, Conference Board Tüketici Güven Endeksi, Temmuz ayında aylık bazda 6,9 puan artış göstererek 117'ye çıktı. Böylelikle de veri, 2021 yılının Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve yumuşak iniş düşüncelerini destekler nitelikte artış gösterdi.

Boş evlere vergi geliyor: Vergi ödemek istemeyenler evlerini satışa çıkarıyor! 

Tapu sahiplerine müjde! 5 yıldır ödediğiniz paralar geri veriliyor! Mutlaka alın!

Dul ve yetim Temmuz 2023 zamlarını gören inanamadı! Yeni ve zamlı dul-yetim maaşlarında son dakika! Acilen bakın!