Ekonomi

Küresel piyasalarda resesyon endişesi! BİST, dolar kuru ve diğer endekslerde son durum ne?

Küresel pay piyasalarında, geçtiğimiz hafta merkez bankalarının faiz artırımlarını sürdüreceği sinyali vermesinden sonra güçlenen resesyon endişeleriyle negatif bir seyir izlendi. İşte küresel pay piyasalarındaki son durum...  İsviçre, Norveç, Hindistan, Kanada, Tayvan ve Meksika gibi birçok ülke merkez bankası da faiz artırımına gitmeye devam ederken, ABD ve Avrupa'da belli olan veriler enflasyonda düşüş sinyali verirken, ekonomilerin zayıfladığını da ortaya çıkardı

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) sonra Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası da (BoE) sıkılaşma hızını düşürmesine rağmen şahin duruşlarını da korumayı sürdürdü. 

İsviçre, Norveç, Hindistan, Kanada, Tayvan ve Meksika gibi birçok ülke merkez bankası da faiz artırımına gitmeye devam ederken, ABD ve Avrupa'da belli olan veriler enflasyonda düşüş sinyali verirken, ekonomilerin zayıfladığını da ortaya çıkardı. 

Diğer taraftan, Çinde koronavirüs salgını çerçevesinde devam eden vaka artışı da yatırımcı risk iştahındaki azalışa destek oldu.

2023 Trafik sigorta primleri ne kadar olacak?

Daha yolda satılıyorlar! Otomobil satışları neden patladı?

AnadoluJet'ten aile bilet kampanyası! Yüzde 30 dev indirimle uçma fırsatı! İşte kampanya detayları...