28 / 04 / 2024

Kürşat Tuncel: Ukra City'de söz verdiğimiz faizden satıştayız!

Kürşat Tuncel: Ukra City'de söz verdiğimiz faizden satıştayız!

Ukra İnşaat CEO'su Kürşat Tuncel, Ukra City ödeme ve finansman sistemindeki son gelişmeler konusunda yapılan değişiklikleri kamu oyu ile paylaştı. Tuncel yapıtı açıklamada şu ifadelere yer verdi...



Ukra İnşaat CEO'su Kürşat Tuncel, Ukra City ödeme ve finansman sistemindeki son gelişmeler konusunda yapılan değişiklikleri kamu oyu ile paylaştı. Tuncel yapıtı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bildiğiniz üzere bir süredir Ukra City projemizden yapılan satışlarda müşterilerimiz için uygun ödeme koşullarına sahip özel bir banka kredi paketi oluşturmak için çalışıyorduk. Şirketimizin yürüttüğü bir diğer proje olan Hane Plus da da benzer çalışmalar yürütmüş ve netice almıştık; nitekim Türkiyenin ilk 30 yıl vadeli kredisini sunabildik, bu şekilde Şeker Finans, Vakıfbank ve Albaraka ile anlaşmalar yapılarak bu projede dileyenleri banka sistemi üzerinden finanse ettik.

Ukra Cityde ise anlaşma dönemi boyunca alıcılarımızın olası faiz artışlarından zarar görmemesi için bugün için çok düşük sayılabilecek oranlardan faiz ve vade taahhüdünde bulunduk. Bunu yaparken Ukra İnşaat olarak müşterilerimizi belirsiz risklerle karşı karşıya bırakmamayı amaçladık. Son dönemde bankaların konut kredisi faizlerinin neredeyse tüm vadelerde %1lerin üzerine çıkmış olmasından dolayı örneğin 100.000 TLlık bir konut için 7-8000 TLları aşan maliyet artışları sözkonusu olmuştur. Bunun neticesinde aylık kredi taksitlerinde 100-150 TL gibi farklar oluşmuştur. Netice olarak bu konjonktürde artık bankalardan uygun finansman olanakları sağlamak çok mümkün gözükmüyor. Biz de bu nedenle Ukra Finans sistemi adını verdiğimiz paketi devreye sokmuş bulunuyoruz. Bu şekilde Ukra Cityden daha once ev almış müşterilerimize banka kredilerinin yerine geçmek üzere kendilerine verilmiş faiz taahhütlerini esas alarak (ki bu taahütler değişik zamanlardaki satışlar için 60 ayda %0,59 ile %0,70 arasında değişmektedir) 60 ay vadeli kredi paketimizi sunmuş bulunuyoruz.

Bu paket dahilinde müşterilerimiz aynı banka kredisinde olduğu gibi %25 peşinat ile Ukradan kredi kullanacaklar ancak bugünki banka faiz oranları yerine taahhüt etmiş olduğumuz düşük faiz oranlarından kredi kullanmış olacaklardır. Ukra İnşaat bu paket ile müşterilerin herzaman yanında olduğunu ve gücünü göstermiş olmaktadır. Bu paket 100.000 TLlik bir işlemde ortalama olarak her müşterimize 7-8000 TL toplamda olmak üzere aylık 100-150 TL gibi bir ödeme avantajı sağlayacaktır. Diğer yandan banka kredilerinde olan KKDF, hayat sigortası, dosya masrafı gibi masrafların olmaması da müşterilerimiz lehine ekstra bir avantaj sağlamaktadır. Ukra İnşaat oluşturduğu kredi paketini eğer koşullar düzelecek olur ise ve faizlerde iniş eğilimi tekrar başlar ise kendisi bilahare alıcılarının tüm vade ve faiz hakları korunmak üzere bankalara devredebilecektir. Bugünki koşullarda halen cazibesini koruyan konut piyasasında, konut kredi faizlerinin de tekrar tüketiciler için uygun seviyelere gelmesini umut ediyoruz, ancak o zamana kadar Ukra İnşaat müşterileri için en uygun ödeme koşullarını sunmaya ve müşterilerini maddi olarak desteklemeye devam edecektir. Geçtiğimiz 9-10 aylık dönem içinde müşterilerimiz Ukra City projesinden %40ın üzerinde prim elde etmişlerdir, sözkonusu kazançlarını ödeme dönemleri boyunca da korumalarını amaçlıyoruz. Bundan sonraki dönemde mevcut ve gelecekteki projelerimizde hem banka hem Ukra Finansman sistemini kullanmaya devam etmeyi planlıyoruz ancak konjonktürdeki gelişmelere gore alıcılarımızı teşvik etmek ve desteklemek maksatlı olarak bir sistemden diğerine geçiş yapabileceğiz veya şu anda Hane Plusda olduğu gibi her ikisini de aynı anda kullanmaya devam edebileceğiz. Bu vesileyle alıcı haklarını ve faydalarını en yüksek derecede korumaya özen gösterdiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ukranın gelecekteki başarısı müşteri odaklı yaklaşımının eseri olacaktır.


Geri Dön