Sektörel

Kurtoğlu mobilya sektörde liderliğe oynuyor!

Kurtoğlu, üretime başladığı yıllarda küçük bir atölye içerisinde çalışmalarını yürütüyordu. Türkiye'nin değişen ekonomisi ve sektördeki açıklıkların görülmesi ile birlikle şirketin imal ettiği başarılı ürünler Kurtoğlu'nu ayrı bir noktaya getirdi...

 Kurtoğlu Laminat Mobilya, üretime ilk başladığı yıllarda küçük bir atölye içerisinde çalışmalarını yürütüyordu. O zaman tarihlerde 1995 yılını gösteriyordu. Türkiye'nin değişen ekonomisi ve sektördeki açıklıkların görülmesi ile birlikle şirketin imal ettiği başarılı ürünler onu ayrı bir noktaya getirdi. Kurumsallaşma yönünde atılımlarda bulunan firma 2004 yılını karşıladığı zaman Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 bin metrekarelik alana bir üretim tesisi kurda Kurtoğlu'nun ürünleri kısa sürede dikkat çekmeye başladı, bununla birlikte talepler de artıyordu. Zamanla artan talebi karşılayamaz hale gelen şirket, tüm müşterilerine sunduğu kaliteli hizmeti devam ettirmek ve daha ileri boyutlara taşımak için üretim alanını 2010 yılında 5 bin metrekareye çıkardı. Firma önümüzdeki süreçte ise söz konusu alanı iki katına çıkarmayı planlıyor. Bugün Kurtoğlu Laminat Mobilya, 18 yıl önce küçük bir atölyede başladığı ve zamanla istikrarlı başarı elde ettiği faaliyetlerini bir adım ileriye taşımak istiyor. Şirketin hedeflerini anlatan Kurtoğlu Laminat Mobilya Genel Müdürü Abdulkadir Kurt, firma olarak bölgesel çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi. Kurt," Ürünlerimizden bütün ülkenin faydalanması için bölgesel araştırmalar yapıyoruz. 

Bölgelerde önem taşıyan illerde genel tanıtım çalışmaları yapıyoruz. Akdeniz Bölgesi'nde Adana ve Mersin'den sonra Antalya'da da çalışmalarımıza başladık dedi. "Biz sektörün lider markaları arasında olmak istiyoruz" ifadelerini kullanan Kurt, "Bu amaçla Adıyaman Organize Sanayi Bölgesindeki tesisimizi tam donanımlı bir tesis olarak kurduk. 

TSE, Resmi Garanti Belgesi, IS09001-200 gibi kalite belgelerimizi aldık. Tescilli Rispetto markamız Ue sürekli gelişerek yolumuza devam ediyoruz" diye konuşta Çalışmalarını profesyonel bir tasarım eltibi ile yürüttüklerini vurgulayan Kurt, "Ürünlerimiz alanında uzman ellerden çıkıyor Ürünlerimizi muhakkak kalite testlerinden geçiriyoruz. Tasarımda kaliteyi, estetiği ve kullanılabilirliği ön planda tutuyoruz. Tasarımda da üretim aşamasında da bütün dünyada kullanılan standartları yakından takip ediyoruz" bilgisini verdi. Mobilya üretimlerinin ön planda olmasına karşın sundukları hizmetlerin bununla sınırlı kalmadığının altını çizen Kurt, inşaat sektörü alanında faaliyet yürüttüklerini belirtti. Bu çalışmalar hakkında bilgi veren Kurt, "Adıyaman ve çevre illerde yapılan kooperatifler kapsamında yapı ortaklıklarıyla taahhütlü çalışıyoruz. Kaba inşaat bittikten sonra bütün dekoratif çözümleri pvc kapıpencere, ahşap doğrama, laminat parke, duvar kağıdı gibi birçok ürünü müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Tüm bunlarla birlikte modüler ev mobilyası üretimimizi Türkiye ile paylaşmak için bayilik çahşmalarımız devam ediyor. Müşterilerimiz için mekanları dekore edip anahtar teslimi hizmeti sunuyoruz" dedi. Müşteri memnuniyetine son derece önem verdiklerini vurgulayan Kurt, "Başka firmaların yaptığı gibi sadece ürüne odaklanmak yerine biz müşteriye odaklanıyoruz, onlann isteklerini, önerilerini dinliyoruz. Ürünlerimizin tasarımını çoğu zaman müşterinin beğenisinden geçirdikten sonra son şeklini veriyoruz. Garanti konusuna gelince, elbette her müşteri aldığı ürünün arkasında duran bü firma ister. İşte biz o firmayız ama sözde değil özde belgelenebilir bir garanti sunuyoruz? 

diye konuştu. El emeği mobilyaların halen yoğun bir taleple karşı karşıya kaldığını ancak değişen dünya fle birlikte bu konuda da değişimlerin yaşandığını dile getiren Kurt, kendilerinin de bu gelişmelere ayak uydurmaya çalıştığını vurguladı. Kurt, "En büyük dileğim Türkiye'nin mobilya sektöründe dünyaya yön verecek düzeye gelmesi" açıklamasını yaptı. Kurt, şirket olarak ihracata yönelmediklerini ancak önümüzdeki günlerde bu konuya ağırlık vereceklerini söyledi Sektörel fuarlara ayrı bir önem verdiklerine dikkat çeken Abdulkadir Kurt, 'Düzenlenen fuarların çoğuna katılmaya çalışıyoruz Sektörde genel anlamda neler değişiyor yakından takip ediyoruz. Ayrıca mobilya sektörünün geliştiğini görmek bizi mutlu ediyor" dedi. 



Ankara Ticari Hayat