16 / 10 / 2024

Kurumların yüzde 20 üzeri çıkış beklediği 8 banka hissesi açıklandı

Kurumların yüzde 20 üzeri çıkış beklediği 8 banka hissesi açıklandı

Borsa İstanbul’da hisselerdeki kayıp sürerken, aracı kurumlar potansiyel getiri beklediği banka hisseleriyle ilgili beklentilerini açıkladı. Kurumların banka hisselerindeki öngörüleri yüzde 27 ile yüzde 62 arasında değişiyor. BIST 100 Endeksi son 1 ayda küresel borsalarla negatif yönde ayrışıyor.




Borsa İstanbul’da küçük yatırımcının yükseliş beklentisi sürerken aracı kurumlar banka hisseleriyle ilgili öngörülerini paylaştı.

Ekonomim köşe yazarı Zeynep Aktaş, bugünkü yazısında, aracı kurumların yüzde 20’nin üzerinde getiri beklediği banka hisselerinin, yatırımcıların da radarında olduğunu belirtti.

YÜZDE 60’IN ÜZERİNDE GETİRİSİ OLANLAR

Kurumların açıkladığı verilere göre, yüksek getiri beklentisi Yapı ve Kredi Bankası ve İş Bankası C hisseleri için öneriliyor. Her iki hissede beklenti yüzde 60’ın üzerinde.

Diğer taraftan Albaraka Türk, T.S.K.B ve Akbank için kurumların potansiyel getiri beklentisi yüzde 50’nin üzerinde olarak açıklandı. En düşük beklenti ise yüzde 27,6 ile Halk Bankası için yapıldı.

DÜNYA ENDEKSLERİNDE SEYİR POZİTİF

Zeynep Aktaş yazısında, S&P 500 Endeksi, son bir ayda yüzde 32’lik artışla öne çıktığını belirterek, yükselişin büyük ölçüde teknoloji ve enerji  sektörlerinden kaynaklandığını ifade etti.

Uzak Doğu  piyasasında ise Hong Kong Hang Seng Endeksi’nin performansının dikkat çektiğini söyleyen Aktaş endeksin son bir ayda yüzde 18,37’lik artış göstererek olumlu bir ivme yakaladığını kaydetti. Global piyasalardaki hareketliliğin yatırımcının ilgisini canlı tuttuğunu belirten Aktaş ancak BIST 100 Endeksi’nin son bir ayda negatif ayrışarak, 30 günde yüzde 10,18 gerilediğini kaydetti.

Kurumların yüzde 20 üzeri çıkış beklediği 8 banka hissesi açıklandı

GÜVENLİ LİMAN: ALTIN VE GÜMÜŞ

Zeynep Aktaş yazısında altın, gümüş, dolar ve eurodaki son durumu da değerlendirdi:

Altın 2024 yılında değer artışını sürdürüyor. 2024’ün başından bu yana ciddi yükseliş sergileyen altın, yatırımcılar için güvenli liman rolüne devam ediyor. 15 Ekim 2024 itibarıyla 2.651 USD/ Ons seviyesine ulaşan altın, jeopolitik belirsizlikler ve ekonomik dalgalanmalardan kaynaklanan taleple değer kazanmaya devam ediyor.

DOLAR VE EURO’DA DALGALI SEYİR

Euro/dolar paritesi de dalgalı bir seyir izlemeyi sürdürüyor. Paritenin yıl içinde 1,118 seviyelerine yükseldiği görülürken, şimdi 1,08’de bulunuyor. Avrupa ekonomilerindeki zayıf büyüme beklentileri, bu hareketliliğin ana sebebi olarak gösteriliyor.

“İmar geldikten sonra fiyatı yüzde 300 artacak” yazan ilana analistten sert tepki geldi…

Türkiye'nin en batık 10 şehri açıklandı! 5 şehir aynı bölgeden çıktı!

'Aralık ayında çarşı pazar karışacak' diyen İslam Memiş gram altın için beklediği yeni seviyeleri açıkladı!

Gayrimenkul uzmanından arsa yatırımı yapmak isteyenler için lokasyon önerisi! Burası aradığınız yer olabilir....

Hangi yapılar ruhsatsız inşa edilebilir? Evinde değişiklik yapmak isteyenler dikkat!

Asgari ücret için Fatih Portakal’dan ‘Enflasyon hesabı’ geldi! Öyle bir rakam verdi ki çok şaşıracaksınız!


Geri Dön