29 / 04 / 2024

Kuşadası International Golf Resort'te 80 bin Euro'ya!

Kuşadası International Golf Resort'te 80 bin Euro'ya!

Artev Turizm Yatırımları İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi tarafından hayata geçirilen Kuşadası International Golf Resort'te fiyatlar 80 bin Euro ile 240 bin Euro arasında değişiyor



1- Projenin adı  Kuşadası International Golf Resort
2- Projenin lokasyonu   Kuşadası – Söke arasında Kıranta mevkii
3- Projeyi yapan şirket Artev Turizm Yatırımları İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi
4- Projenin mimarı   Bülent Atak 
5- Toplam konut sayısı    750
6- İnşaatın başlangıç yılı  Ekim-2009
7- Bitiş yılı  1. Faz bitiş tarihi Aralık 2010- 2. Faz bitiş tarihi Nisan 2011
8- Konutların tipleri  Oda sayısı 1 ile 5 arasında değişiyor. En küçük ünite 42 m2. en büyük ünite 149 m2.
9- Konutların fiyat aralıkları  80.000-240.000 Euro arası
10- Projenin toplam arsa alanı  1650dönüm.
11- Projenin toplam inşaat alanı 70.000 m2
12- Ödeme planı Ödeme planlararı özel durumlara göre şekillenmekte.
13- Sosyal özellikleri Havuzlar, Spa ve Terapi merkezi, Sauna, Türk Hamamı, Restaurantlar, Barlar Kafeteryalar, Tenis ve Voleybol, Açık Hava Sineması, Klüp Evi, Lobby, Fitness Salonu, Sağlık Merkezi, Süpermarket ve Alışveriş alanı, Mini Golf, Okçuluk Merkezi, Masa Tenisi, Bilardo, Aquapark, Konferans Merkezi, Çocuk parkları, Açık Hava Satrancı, Kapalı ve açık ısıtmalı havuzlar.
14- Nerelere ne kadar yakınlıkta  Söke 8 Kuşadası 13km.  İzmir  Havaalanı 90km. 
15- Denize mesafesi nedir  8km.
16- Manzarası nedir  Deniz , Dağ, Vadi ve Milli Park manzarası
17- Projenin peyzaj bilgisi Proje dahilinde, bahçe yaşam alanlarında, bölgesel koşullar dikkate alınarak yılın 4 mevsimi yaşayan estetik ve fonksiyonel alanlar yaratmak hedeflenmiştir. Bu noktadan hareketle bölge, toprak, iklim, su vs. koşullara uygun, basıma elverişli geniş yeşil çim alanlar üzerinde, mevsimsel çiçeklenen bitkiler, yaprak döken-herdem yeşil bitkiler, yol ağaçlandırmaları, korkuluklar yapılacak olup, yer örtücü, çalı, ağaç-ağaçcık formunda çok sayıda bitki kullanılacaktır.
18- Projenin öne çıkan ayırt edici özellik  Golf Sahası, Golf Tesisleri ve Sosyal Tesisler ve  doğa içinde bulunması.
19-  Havaalanına ve merkeze uzaklığı  Havaalanı 90km. Kuşadası 13 km.
20- Projenin iddiası nedir Türkiye nin ilk ve tek konut içeren Golf Projesi
21- Projenin mimari özelliği Yerleşimde esas alınan kriter maksimum sayıda dairenin denizi ya da golf sahalarını görebilmesidir. Her bloğun planı, bulunduğu yere göre manzaradan maksimum derecede yararlanacak şekilde özel olarak tasarlanmış, açılar ve form buna uygun seçilmiştir. Olabildiğince rahat, sıkışık olmayan bir yerleşim planında, maksimum sayıda daire elde edilmeye çalışılmıştır. Dolayısı ile yerleşim planının oluşturulması süreci amaca uygun en iyi seçenek elde edilinceye kadar devam etmiştir.
22- Projenin bulunduğu bölgede en yakın gezilecek yerler hangileri ve mesafeleri Efes 23km. Meryem Ana 27km. Auaparklar 15km. Şirince 30km. Bodrum 140km.  Priene 35 Miletos 55 Kadınlar Plajı 13  Long Beach 9 Milli Park 18
23- Kaç blok var ve kaçar katlı  Toplam 57 blok  2-5 kat arasında değişiyor.

 

KUŞADASI INTERNATIONAL GOLF RESORT

Tasarım: Aymerich Golf Tasarımları, İspanya
Yüzey: 650.000 m2, deniz yüzeyinden 250 metre yukarıda
Standartlar: U.S.G.A Green bölümü
Kulüp Evi: Tüm tesisleriyle birlikte 2000 m2
Pro Shop: Teçhizat satışı ve kiralaması
Eğitim alanı: 18 tee seçeneği
Golf akademisi: evet
Golf dersleri: Mevcuttur
Golf kliniği: Mevcuttur
Handikap Bayanlar: 36
Handikap Erkekler: 28
Greens: Green başına yaklaşık 600 m2(çimen)
Tee’ler: Delik başına 4 tee kutusu
Çimen: Birçok stratejik imkân sağlayan dalgalı ve zor (Bermuda)
Putting Green: 750 m2
Chipping & pitching: 700 m2
Göller: 4. (toplam 12,850 m2)
Golf arabaları (buggy) : evet
Kiralık golf sopaları: evet


DÜZENLEMELER VE GENEL DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
Proje, beyaz tee markalarından 6015 metre uzaklıkta, 72 par’lık green’e, approach green'e ve bir vuruş eğitim alanına sahip 18 delikli golf sahası tanımlamasını içerir.

Kompleksin tasarımı aşağıdaki düzenlemeler ve değerlendirme ölçütleri çerçevesinde yürütülmektedir :
Birleşik Devletler Golf Birliği Kuralları (USGA Green Section).
- Kendi kişiliği olan mükemmel bir golf sahasını meydana getirilmiştir.
- Araziye uygunluk; toprak değişim faaliyetlerinin çevreye etkilerini azaltmak ve saha içerisindeki görüşünü arttırırken kulüp evlerindeki manzara da artırılmıştır.
- Tesisin doğası ile her türlü oyuncuya erişim sağlanmıştır.
- Green’in ve yeşil alanın konumu, 1 ile 10 arası deliklerin golf ayaklıklarının ve kulüp evlerinin yakınındaki 9 ile 18 arası deliklerin vuruş eğitim alanı arazinin el verdiği ölçüde yapılmıştır.
- Böylelikle kontrol sağlayan bir genel bakış açısı sağlanırken, oyuncuların golf sahası etrafında gezinmelerini ve bu sahalara ulaşmaları kolaylaştırılmıştır.
- Çıkış tee’ler, deliklerin green’e yakındır böylelikle gereksiz mesafe kat etmekten kaçınılmıştır.
- Delikler oyuncuların “kör” atışlar yapmalarını engelleyecek şekilde tasarlanmıştır.
- Çok sayıda tee platformu kullanımı önlemek için iki amacı aklımızda tutmalıyız:
- İyi durumda tutulmalarını kolaylaştırmak (3 par’lık tee’lerin aşınması daha fazladır) Tüm oyunculara bağlantıların zorluk derecelerine adapte edebilmek
- Bakım işlemlerini kolaylaştırmak için tee’lerin ve green’lerin gruplamasını yapmak
- Tee’ lerin yukarı seviyelerdeki platformlarda olduğu gibi özellikle 3 par'lı alanlarda oynanan deliğin görsel olarak hâkimiyet sağlanmış ve daha iyi tanımlanmıştır.
- Ağaçlıkların yapılarına göre korunan ve sınırlanan delikler ve belli başlı bazı noktalar, oyunun çeşitliliğini ve zorluk derecesini artırmak içindir.
- Genel kriterlere uyan çimenli yollarla, genişletilmiş top çukurlarıyla, diğer ağaç ve çalılık gibi zorluklar ve engellerle birleştirilmiş; kötü ve riskli şekilde yapılan vuruşların cezalandırıldığı tasarım yapılmıştır.
- Çimenli yolların sınırlarını tepecikler, ağaçlar, çalılıklar ve göl ve tümsekler gibi engellerle tanımlanmıştır.
- Son vuruşların burada oynanmasından sonra yeşil alanların tasarımında ve yöntemlerinde gerekli özen gösterilmiş; daha fazla alternatif ve vuruş çeşitliliği yaratılmış, riskli, zor ve cezalı vuruşlar cezalandırılmıştır.


Golf sahası hem üyeler hem de sakinlerin ortak kullanımı için tasarlanmıştır. Öte yandan Kuşadası’na 15 kilometrelik bir mesafede olması sebebiyle ziyaretçiler oyuncular için yüksek bir potansiyel taşımaktadır. 18 deliğin beyaz tee markalığından  72 par’lığa kadar toplam uzunluğu 6015 metredir, bu özelliği itibariyle saha orta-büyük bir saha olarak değerlendirilmektedir. Parkur 4 adet 5 par’ lık(4, 9, 16 ve 18 numaralı delikler), 4 adet 3 par’ lık(3, 5, 12 ve 17 numaralı delikler) ve 10 adet 4 par’ lıktan (1, 2, 6, 7, 8, 10, 11, 13, 14 ve 15 numaralı delikler) oluşmaktadır. Bu dağılım idealdir, çünkü ilk 3 par  ikinci delikten sonra yer alır ve vuruşluk atışların çeşitliliği oyuna akıcılık getirir. 495 metreyle en uzun delik 16. deliktir. 155 metreyle en kısa delik ise 17. deliktir. Arazinin izin verdiği ölçüde, parkur saatin dönüş yönünde oynanacak şekilde yerleştirilmiştir. Böylelikle; evlere karşı oyuncuların %90’ını soldan sağa eğen kesme vuruşu önlenmiş olacak ve her zaman için evlerin güvenliği öncelikli tutulmuş olacaktır. Deliklerin yerleşimi ve düzenlenmesi çeşitlidir. Kuzey-güney, güney-kuzey, doğu-batı, kuzey-batı yönlü delikler, bölgedeki farklı rüzgârlar, gün içindeki farklı güneş ışığı gelme açıları oyuna ilgiyi artıracak ve merak uyandıracaktır.

ÇUKURLARIN TANIMLARI

İlk ve ikinci dokuz deliğin açıklamaları aşağıda bulunmaktadır.

Delik 1, Par 4, 360 metre:
Burası parkurun ilk deliği olması nedeniyle, ortalama bir uzaklığa sahiptir. Böylelikle oyuncuların kendine güven gelmesini sağlar. Oyuna iyi bir başlangıç yapabilirler. Bu başlangıcın hafif bir yokuşta bulunmasından dolayı sol tarafta çeşitli engeller yaratılmıştır ve bunlar oyuncular için referans noktası olacaklardır. Bogey ve scratch oyuncular için farklı top düşme alanları yaratmış olacaktır. Çimenin sağ tarafındaki bölge mevcut bitki örtüsü ile sınırlanmıştır, bu da oyuncuların diğer tarafa yönelmelerini sağlar. Çimen oldukça geniştir, böylelikle oyuncular kendilerini rahat hissederler. Green'e yaklaşılırken vuruş az meyilli bir yokuş aşağıya oynanacaktır, böylelikle yeşilin tamamı görülebilecek ve bu vuruşta oyuncunun bir kere daha kendine güvenerek vuruş yapması sağlanacaktır. Sağ tarafta bir engel yeşili korumaktadır ve böylelikle bu tarafa doğru yapılan vuruşlarda topu engelleyecektir. Green’in arka tarafı green’i daha alıcı yapan bir seri tepecik ile sınırlanmıştır.

Delik 2, Par 4, 350 metre:
Burası arazinin en batı ucunda yer alan sağa dönüşlü bir kısa parkurdur. İlk vuruş yokuş aşağı yapılır ve buradan deliğe doğru engeller açıkça görülebilir. Sağ tarafta, bir göl keskin bir açı yapar ve oyuncunun alacağı riske göre birçok ilk vuruş top düşme noktası sağlar. Çimenin sol tarafı bir göl kıyısı oluşturan mevcut teraslar bulunmaktadır, burada engeller ilk atışın bulunduğu yer için bir referans noktası oluşturacaklardır. İkinci vuruş amfitiyatro şeklinde yapılmış olan green’e doğru yokuş yukarıdır. Green yukarıdadır sağ tarafta büyük kısa bir engelle korunmaktadır. Green'in arkasında her biri bir tarafta olmak üzere iki çim engel bulunmaktadır. Bunlar göl kenarından alınmışlardır ve çok uzun vuruşları cezalandırırlar.

Delik 3, Par 3, 190 metre:
Bu parkur üzerindeki ilk 3 par'lı deliktir, tee’ler yukarıda ayarlanmıştır ve çok büyük birleşik bir “masa” gibi bağlanmışlardır. Green mevcut teraslardan oluşan bir nehir kıyısına yerleştirilmiştir. Çimen üzerinde, tam green’e erişmeden hemen önce bir nehir yatağı oluşturulmuştur, böylelikle deliğin sağ tarafından gelen su doğal olarak akar ve green’i etkilemez. Çimen aşağıya doğru iner daha sonra green’e erişene kadar yukarı çıkar, sonuçta çok akılda kalan bir şekil oluşmuş olur. Sol taraftaki büyük engel green’e kadar yükselir, bu da bu bölgede daha karmaşık bayrak pozisyonlarına izin verir. Green’e sağdan giriş daha serbesttir, bu olasılık Bogey oyunculara bırakılmıştır.

Delik 4, Par 5, 480 metre:
Burası parkurun ilk beş par’dır, delik oldukça yukarıdadır, son vuruşta green’e doğru yükselir. İlk vuruş kulüp evine erişim yoluna paralel gitmektedir. Her biri bir tarafta olmak üzere iki engel bir top düşme alanı yaratmaktadır. Bu da scratch oyunculara sağdaki engelin üzerinden hızlı vuruş yapma imkânı sağlamaktadır. Böylelikle deliğe giden yol kısalır ve green’e iki vuruşta erişilebilir. Buradan itibaren, çimen sağa ve yukarı doğru bombelidir. Sağ taraftaki engel bu alan için hatayı azaltır ve tee’yi bir sonraki delik için korur. Oldukça uzun olan bir diğer engel de iki vuruşta green’e erişmeyi seçmeyen oyuncu için ikinci vuruşun yönünü işaretler. Green yukarıdadır ve giriş bölümünün her iki tarafındaki engellerle korunmaktadır. Mevcut eğim green’i bir amfitiyatroya benzetir, arka taraftaki yeşil engel, deliğin arka tarafındaki aşırı eğimi önlemektedir.

Delik 5, Par 3, 200 metre:
Burası arazinin kuzey tarafındaki yüksek bölgeden aşağıya dik bir şekilde inen bir par 3'tür Çıkış tee’leri sıralar halinde eğimle paralel bir şekilde yerleştirilmişler ve kazı işlerini en aza indirebilmek için mevcut topografyaya adapte edilmişlerdir. Green’in önündeki çimen sağa doğru eğimle döner. Bu nedenle ve bu taraftaki bir hatalı vuruş durumunda zorluğu en aza indirebilmek için, sağ tarafta green’i çevreleyen büyük bir engel bulunmaktadır. Bu engel kısa taraftan başlar ve green'i çevreler, tepede biten ve aynı zamanda bu bölümü driving range’den ayırır. Engelin tasarımı içerisinde farklı durumlar yaratabilmek uygun şekildedir, buna ilaveten bu deliği daha da ilgi çekici kılan ilginç gölge oyunları da meydana getirir Green’in sağ tarafı serbesttir, daha az tecrübeli oyuncular için bu taraf yuvarlayarak giriş yapmaya elverişlidir. Buna karşılık deliğin yukarıda yer almasından dolayı kuzeydoğu rüzgârlarından etkileneceğini belirtmek gerekir.

Delik 6, Par 4, 330 metre:
Burası yine kuzey bölgesinde bulunan Yalıkavak gayrimenkul geliştirme alanına komşu olan bir par 4'tür. Yine burada da çimen sağa doğru bombelidir. İlk vuruşun düşüş bölgesinde sol tarafta kısa ve sağ tarafta uzun olmak üzere iki engel vardır. İlk yokuş sonrası, green’e doğru ikinci vuruş yatay bir seviyede yapılacaktır. Burası golf sahasını çimene komşu evlerden ayıran Yalıkavak’tır. Daha önceden orada bulunan büyük bir ağaç ikinci vuruşa önemli etki yapmaktadır çünkü ilk vuruşun ne kadar iyi yapıldığına göre topun bir tarafına ya da diğer tarafına çarpması mümkündür. Dikkatlice değerlendirilmelidir. Green iki adet engelle korunmaktadır, bunlar sol taraftadırlar. Ayrıca sağda iki adet de çimen engel bulunmaktadır. Green’in arka tarafına doğru çok uzun atışları cezalandıran bir çöküntü yer alır. Kısaca özetlemek gerekirse, bu deliğe yapılacak olan vuruş dikkatlice belirlenmelidir. Çimenin sağına doğru yapılabilecek güzel bir vuruş, yeşile doğru yapılacak olan ikinci vuruş çimenin ikinci bölümünde bulunan büyük ağaç Tarafından engellenebilir.

Delik 7, Par 4, 340 metre:
Arazinin kuzeyinde yer alan ve sağa doğru keskin bir dönüş yapan bir diğer 4 par’dır. Yine Yalıkavak gayrimenkul geliştirme alanına komşudur. İlk vuruşun düşme noktalarında oluşmuş olan sağa kavis, kare şeklinde yerleştirilmiş dört a adet engelle çevrelenmiştir. Oyuncunun seviyesine ve alacağı riske göre 3 farklı oyun alanı oluşturulmuştur. İlki daha az şanslı oyuncular için engellerin ön tarafındadır, ikincisi dört adet engelle çerçevelenmiş olan ve en akla yatkın bölgedir, üçüncü ve en riskli olan vuruş ise engelleri geçer ve çimenin sağ tarafına doğru hızlı yapılan bir vuruştur. Green’e giriş sağ tarafından çevreleyen büyük bir engelle korunmaktadır, sol tarafta ise küçük bir nokta engel vardır. Green’in şekli engellere yaklaştıkça daha da karmaşıklaşan farklı bayrak pozisyonlarını mümkün kılar, green’in merkezi ya da arka tarafları daha akla yatkındır.

Delik 8, Par 4, 310 metre:

Burası bir 4 pardır ve deliğin yerleştirildiği topoğrafyanın karmaşıklığından dolayı stratejik bir tasarım olarak değerlendirilmektedir. Çimen yatay bir seyir izlemektedir. 7 ve 9 numaralı deliklerin tee’lerini 11 numaralı deliğin çimeninden ayıran büyük göl kıyısında bulunmaktadır. İlk vuruş nehir yatağını kesen çimenin sağ tarafında bulunan göl kıyısına karşı yapılır. Düşme bölgesini belirleyebilmek için sol tarafa iki adet engel yerleştirilmiştir, göl kıyısı yakınında bulunan çimenin sağ tarafında ise bir engel daha bulunmaktadır. Çimen sağ tarafa doğru açılım meydana getirmektedir, bu da daha az şanslı oyunculara büyük bir alan sağlamaktadır. Deliğin ikinci bölümü sağ taraftaki tümseğe ve soldaki eğime paralel gider. İkinci vuruş green’in daha korumalı olduğundan dolayı daha kısadır. Sol taraftaki dev engel bu deliği 10 numaralı deliğin green’inden ayırır ve bu tarafa yapılacak olan hatalı vuruşları oldukça kötü bir şekilde cezalandırır. Buna ilaveten, sağ taraftaki küçük kısa engel de green’e girmeyi karmaşıklaştırmaktadır.

DELİKLERİN TANIMLARI
İkinci dokuz deliğin açıklamaları aşağıda bulunmaktadır

Delik 10, Par 4, 380 metre:
Burası ikinci bölümün ilk deliğidir, ilk vuruş kulüp evine bitişik olan alandan aşağıya doğru yapılır. Çimen sağa doğru yatmaktadır ve bu yüzden burada düşme alanını sınırlandıran ve sağ taraftaki eğime düşen topları durduran büyük bir engel vardır. Biri küçük biri de büyük olmak üzere sol tarafta iki küçük engel vardır, bu da farklı seviyelerdeki oyunculara farklı yüzeyler yaratmaktadır. Çimen ikinci vuruşta sol tarafında dik bir eğim olduğu halde daralır. Green 8 numaralı deliğin karşısına yerleştirilmiştir aralarında iki deliğin de paylaştığı büyük bir engel vardır. Burada green’in sağ taraftaki çevresini kapatan olağanüstü bir ağaç vardır, bu ağaç güzel bir etki yapmaktadır ve deliğin ucunu iki taraftan korumaktadır. Green ikinci vuruşlarının farklı yapılabilmesi için uzatılmıştır.

Delik 11, Par 4, 340 metre:
Burası arazinin karakteristiğinden dolayı çok stratejik bir par 4‘tür. İlk vuruş aşağıya doğru yapılacaktır, böylelikle deliğin stratejisi tee’den görülebilir ve farklı vuruşların nasıl yapılabileceği değerlendirilebilir. Çimen normal parkura engel olmayacak şekilde korunan doğal bir nehir yatağıyla ikiye bölünmüştür. Bu yüzden ilk vuruşun düşme alanı tamamen çimenin şekliyle belirlenmektedir. Buna ilaveten çimeni daraltan ama topun sınırların dışındaki zor bölgelere gitmesini engelleyerek cezayı minimize eden ikisi sağda ve üçüncüsü solda olmak üzere üç adet engel bulunmaktadır. İkinci vuruş nehir yatağı üzerinden dik bir eğime karşı yer alan green’e doğru yapılır. Green ön tarafında yer alan büyük bir engelle korunmuştur, ayrıca sol tarafta küçük bir engel daha bulunmaktadır. Bu yolla birçok zorluk derecesine sahip farklı bayrak pozisyonları elde edilebilir.

Delik 12, Par 3, 160 metre:
Burası çıkış tee’lerinden bakıldığında çok ihtişamlı olduğunu kanıtlamaktadır. Green’in yoğun ağaçlarla çevrelenmiş bir nehir yatağının oldukça üzerinde bulunan bir 3 par’dır. Tee’den görülebilen iki kısa engel vardır ve bunlar green’i korumakla beraber kısa düşen vuruşları toplayarak nehir yatağına düşerek vuruşun kaybedildiği büyük cezaları önlerler. Arkaya doğru mevcut daha yukarılardaki alana dayanan başka bir engel daha vardır, bu da eğer bayrak green’in uzun bölümünde yerleştirilmişse deliği karmaşıklaştırmaktadır. Green uzatılmıştır ve konturu takip eder bir şekilde konumlandırılmıştır. Bu da tee’den yapılan vuruşların birçok farklı şekilde yapılabileceği anlamına gelmektedir. Yeni başlayan için, ante green çimeni sağa doğru uzanır, böylelikle bu oyuncular derin vadiden kaçınarak daha güvenli bir şekilde oynayabilirler.

Delik 13, Par 4, 330 metre:
Bu dik eğim burasını belki de parkurun en stratejik deliği yapar. Çıkış tee'leri çok dik bir eğime yerleştirilmişlerdir. Çimenin yerleştirilmiş olduğu bölgenin sol tarafında taş bir yamaç vardır. Yükseklik farkından dolayı, ilk vuruş bir long iron ile yapılan teknik bir vuruş olmak zorundadır. Burada önemli olan nokta topu çimenin sağ tarafında bulunan iki engel arasına atmaktır. Buradaki engeller çimendeki birkaç yükseltinin karşısına yapıldıklarından dolayı topun aşağıya doğru inmesini engellerler. İkinci vuruş doğal nehir yatakları ile çevrelenmiş bir tepede yer alan izole bir green'e yapılır. Top bu nehir yataklarının üzerinden uçarak ilk vuruşun iniş noktasından daha aşağıda bulunan green’e erişmelidir. Oyun alanını genişletmek için ante green çimen oyun eksenine dik bir şekilde oluşturulmuştur, bu da daha az şanslı oyuncuların işini kolaylaştırmaktadır. Green sol tarafta büyük bir engel ve sağ tarafta green’den “asılı” bulunan bir küçük engel tarafından korunmaktadır. Engellere takılan uzun vuruşlar özellikle çok tehlikelidir çünkü green’i çevreleyen nehir yataklarına düşebilirler.

Delik 14, Par 4, 350 metre:
Delik 14 yoğun ağaçlı bir bölgeye doğru uzanır. Çimenin sol tarafında yeşilliklerle kaplı doğal bir dar vadi bulunmaktadır. Çimen tee’lerden itibaren bir tünel gibi uzanan kalın bir yeşillikle çevrelenmiştir. İlk vuruşun düşme noktası iki engel ile işaretlenmiştir, sol tarafta kısa bir tane ve sağda ise daha uzun bir engel bulunmaktadır. Bu engeller ilk vuruşun yönünü işaretlemektedirler ve scratch oyunculara risk alma ve birdie için deliğe giden yolu kısalma imkânı sunar. Sola doğru keskin bir dönüşün ardından, çimenin ikinci bölümü, deliğin sağına doğru yer alan bir eğime paralel şekilde uzanır. Çimen farklı yönlere doğru kıvrılır ve bu da suyun doğal akışına yardımcı olur. Bu da green'e erişmeden önce küçük tepe ve çukurlar oluşturmasından dolayı çok ilginç bir görsel efekt yaratır. Green’e girişin sol tarafındaki bölge, oldukça büyük bir engel tarafından sıkı koruma altındadır. Girişi daha da karmaşıklaştırmak amacıyla, sağ tarafa çimen bir engel daha yerleştirilmiştir. Green’in arka tarafında engel bulunmamaktadır ama yeşilliklerle belirlenmiştir.

Delik 15, Par 4, 350 metre:
Aşağı yönlü olan bu 4 par, sola doğru keskin bir dönüş yapar. Çıkış tee’leri, bu deliği bir öncekinden ayıran ve içerisinde suyun doğal olarak aşağıya doğru aktığı geniş nehir yatağından kaçınırlar. Delik tamamen mevcut yeşilliklerle çevrelenmiştir. Bu nedenle ilk vuruşun yolunda herhangi bir engel oluşturulmamıştır, zaten ağaçlar deliğe doğru yolda açıkça bir koridor oluşturmuşlardır. Green’e yapılacak olan yokuş aşağı vuruş ve kaçınılması gereken problemler açıkça görülebilir. Sol taraftaki büyük engel girişi korumaktadır ve sağ taraftaki iki adet küçük engel ise hatalı vuruşları cezalandırırlar. Yeşilin arka tarafı oldukça karmaşık bir bölümdür, çünkü uzun vuruşlar burada bulunan eğim nedeniyle sınırların dışına taşabilirler.

Delik 16, Par 5, 495 metre:
İkinci bölümün ilk par 5’idir ve ilk vuruş tepededir. Vuruşun düşme bölgesinde sağa doğru bir dönüş vardır. Bu kavisi yaratmak ve oyunun belirli alanlarını farklı oyuncuların seviyelerine göre işaretlemek için mevcut eğimin sol tarafına karşı büyük bir engel yaratılmıştır. Birdie seçimi yapan ve topu üzerinden geçirmek isteyen oyuncuyu zorlayan bir başka küçük engel daha vardır. İkinci vuruş oldukça stratejiktir, çünkü çimen bir nehir yatağı ile ikiye bölünmüştür. İlk bölüm risk almak istemeyenler için nehir yatağının ön tarafındadır. Daha uzun vuruş yapan oyuncular için bir engelle sınırlanmış olan ve green’e doğru ikinci kıvrımı oluşturan nehir yatağının diğer tarafında oldukça dar bir çimen vardır. Green eğime karşı yukarıdadır ve iki engel tarafından korunmaktadır. Biri girişin her iki tarafında diğer ise sol taraftadır ve deliği yerleşim alanlarından ayırmaktadır.

Delik 17, Par 3, 155 metre:
Burası 3 par'lı en kısa delik olmasına rağmen, çok gösterişlidir. Tee’ler yukarıdadır ve green’e ve parkurun güneydoğusuna yukarıdan bakmaktadırlar. Oradan, bu deliğin çimeni tarafından sınırlanan ve green’e doğru gelerek karmaşık bayrak pozisyonları oluşturan göl görülebilir. Gölü şekli bir yarımada oluşturacak şekilde oluşturulmuştur. Yarımada üzerinde manzarayı muhteşem kılan bir seri ağaç bulunmaktadır. Green’in sol tarafına biri kısa biri de uzun olmak üzere iki engel yerleştirilmiştir, bu yüzden bayrak yerleşimi burada oldukça zordur. Kısaca, burası oldukça kısa olmasına rağmen, golf sopası seçiminde dikkatli olunmasını ve farklı engellere dikkat edilmesini gerektiren oldukça karmaşık bir alandır

Delik 18, Par 5, 445 metre:
Son delik 5 par’lıdır, kısa olmasına rağmen oldukça stratejik davranılmasını gerektirmektedir. Kolayca birdie yapılabilmesine rağmen, problemler yaratarak parkurun son adımında sonuçları ciddi bir şekilde etkileyebilir. İlk vuruş çimenin sağında bulunan geniş bir vadi ile yokuş aşağıdır. Risk almak istemeyen oyuncular kısa oynayabilirler ve çimenin en geniş noktasına toplarının düşmesini sağlayabilirler. Buna karşılık sert oyuncular çok uzun bir ilk vuruş yaparak, green’e iki vuruşta erişmeyi seçebilirler. Burada alınan risk dikkatlice değerlendirilmedir çünkü dikkatsiz bir vuruşla top soldaki sınırın dışına ya da sağdaki vadiye gidebilir. Sola doğru keskin bir dönüş üzerinde yapılacak olan ikinci vuruş, sağdaki dik eğim ile solda parkuru evlerden ayıran bir göl kenarı arasında yukarıdadır. Oyunun en geniş alanını işaretlemek için sağdaki Yalıkavak’ta bir engel bulunmaktadır. Son olarak, green üst taraftadır ve sok tarafında yukarıda bahsedilen Yalıkavak ile desteklenmektedir. Green'e en doğru giriş, yan tarafa güvenerek yapılandır çünkü sağ tarafta deliği nehir yatağından ayıran bir engel vardır. Bu nehir yatağı sağa doğru yapılan çok uzun vuruşları cezalandırmaktadır. Yine arkadaki başka bir engel de bu son deliğin green’ini çevreleyen engelleri tamamlamaktadır.

www.artevglobal.com 

0252 525 21 95
0256 511 18 50/51


Ebru Duman/Emlakkulisi.com


Geri Dön