01 / 05 / 2024

Kuşak Yapı parke sektöründe büyüyor!

Kuşak Yapı parke sektöründe büyüyor!

İnşaat sektöründe, yap-sat projelerin yanı sıra asma tavan, alçıpan malzemelerinin tedarik ve montajını da yapan Kuşak Yapı, bu yılın eylül ayında açtığı Galeri Parke firması ile parke sektöründe hızlı büyüme yakaladı.



İnşaat sektöründe, yap-sat projelerin yanı sıra asma tavan, alçıpan malzemelerinin tedarik ve montajını da yapan Kuşak Yapı, bu yılın eylül ayında açtığı Galeri Parke firması ile parke sektöründe hızlı büyüme yakaladı. İnşaat alanında 10 bin metrekarelik uygulamalarının devam ettiğini, 10 bin metrekare daha inşaat projeleri bulunduğunun altını çizen Kuşak Yapı Genel Müdürü Berat Kuşçu, "Alt yapısı tamamlanan alanlarda yaptığımız butik çalışmalar ile küçük ve akıllı evler üretiyoruz. Isıtma giderlerini ayda 50 TL'ye kadar düşürebilecek ısı yalıtımına ulaşmak istiyoruz. Gaz beton ve ısı yalıtımının ikisini birden kullanan firmalardan biriyiz" diye konuştu. 

 

Galeri Parke'nin yeni bir firma olduğunu dile getiren Kuşçu, "Parke kapasite hedefimiz ilk yıl için 20 bin metrekare ve bu hedefin yüzde 50'sine ulaştık. 2016 yılı hedefimiz ise yıllık 50 bin metrekare parke döşemek. Firmamızda daha çok Almanya'dan, Belçika'dan ve İsviçre'den ithal edilen Classsen, Egger, Kaindi ve Tarkett marka ürünlerin satışını gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

Antakya'nın parkeye ilgi göstermeye yeni başladığının altını çizen Berat Kuşçu, "Parke'nin Türkiye'ye gelmesi 15 yıl kadar önceydi, fakat Antakya yeni alışıyor. Daha önceden projelerinde parke kullanmayan müteahhitler bile son dönemlerde kuru zeminlerinde parke kullanmaya başladı" dedi. Parke sektöründe global pazardaki ihtiyacın yüzde 75'ini Avrupa ülkelerinin karşıladığını kaydeden Kuşçu, "Avrupalı üreticiler kadar kaliteli olmasa da Türkiye'den de iki üretici firma bu pastadan pay alıyor. Firmaların ürünlerine verdiği garantiler de 10 yıl ila 25 yıl arasında değişiyor" dedi. 


"Antakya'da duvar kağıdını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" 

Duvar kağıdı kullanımının da Antakya'da yaygın olmadığını belirten Berat Kuşçu, 2016 yılında duvar kağıdına ağırlık vermeyi planladıklarının altını çizdi. Kuşçu, "Avrupa'dan ithal ve kaliteli duvar kağıtları getirmeye başladık. Gerekli pazar araştırmaları ve pazarlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Antakya'da duvar kağıdı kullanımını yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Şu an ihracat yapmadıklarını da belirten Kuşçu, "Suriye sorunu çözüldükten sonra özellikle duvar kağıdı ihracatına ağırlık vereceğiz. Parke ve duvar kağıdı ürünlerini tedarik etme konusunda sıkıntısı çekmiyoruz, ancak doğru malzeme kullanılmaması ve kaliteli işçilik yapılmaması sektörde güven sorununu beraberinde getirerek, olumsuz bir imaj çiziyor" dedi. İnşaat sektöründeki belli bir standardın olmadığını ifade eden Kuşçu, bölgesel imar planları ile konut fiyatlarının dengede tutulması gerektiğini söyledi. 


Dünya Bölge


Geri Dön