Kentsel Dönüşüm

Kütahya Belediyesi ile kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ÇED raporunun onaylanmasıyla ilgili "Putin'in gelmesiyle ilgisi yok. Biz zaten üzerinde çalışmıştık. Putin' in geldiği güne denk geldi" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kütahya Belediyesi arasında Kentsel Dönüşüm içerikli protokol anlaşması imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında toplamda bin 300 konutun bulunduğu bölgede kentsel dönüşüm yapılacağı açıklandı. 


Protokol töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, "Kentsel dönüşüm yeni bir alan ve gördüğünüz gibi yeni bir protokol daha yapıyoruz. Bu anlamda Kütahya Belediyemize bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum. 


Protokolde imzalayacağımız alanlar rezerv yapı alanları olarak isimlendirdiğimiz yerlerdir" ifadesini kullandı. Bakan Güllüce, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu alanlar riskli bölgelerin veya yapıların belirlenmesi ve rezerv alanlara taşınması için yapılmıştır. Bu alanların olduğu illere örnek vermek gerekirse; İstanbul, Ankara. İzmir, Bursa, Kütahya, Diyarbakır, Eskişehir, Kocaeli, Adana. 

Erzincan, Elazığ. Sakarya, Karaman, Aksaray,  Gaziantep gibi illerimizdir. Toplamda 37 adet rezerv alanı belirlenmiş olup. bu da 42 bin 500 hektar alana denk düşmektedir. Bıı çalışmalar için bakanlığımız kaynak sağlayacaktır." Bakanlık tarafından onaylanan ÇED Raporu'ııa yönelik Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin yönelttiği eleştiriler ve idari yargıda açacağı davayla ilgili soruya Güllüce, şöyle cevap verdi: "Bu nasıl acele ki 2 sene öncedir yapılıyor. 


201 l'den itibaren çalışmalar yapılıyor. Putin'in gelmesiyle ilgisi yok. Biz zaten bunun üzerinde çalışmıştık."


Ankara Başkent