04 / 05 / 2024

Kütahya Simav'daki çadırkentte ilk iftarlar yapıldı!

Kütahya Simav'daki çadırkentte ilk iftarlar yapıldı!

Kütahyanın Simav ilçesinde, çadır kentte ve prefabrik konutlarda barınan depremzedeler, ilk oruçlarını saat 20.27den itibaren Kaymakamlığın dağıttığı yemeklerle açtı



Kütahyanın Simav ilçesinde, çadır kentte ve prefabrik konutlarda barınan depremzedeler, ilk oruçlarını saat 20.27den itibaren Kaymakamlığın dağıttığı yemeklerle açtı.

19 Mayısta yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılayı tarafından oluşturulan çadır kentte kalan yaklaşık 1000 kişiyle, Deniz Feneri Derneğinin kurduğu prefabrike konutlarda barınan 500 kişi, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanan kuru fasulye, pirinç pilavı ve cacıktan oluşan menüyü saat 19.30dan itibaren aldı. Depremzedeler daha sonra
 iftar saatini beklemeye başladı. Belediye görevlisinin, iftar vaktini ilan eden topu ateşlemesiyle ramazan ayının ilk iftarını, çadırları ve prefabrike konutlarında yapanlar, daha sonra dua etti.

Evlerinin yıkılması veya ağır hasarlı olması nedeniyle çadır kentteki çadırlarda kaldıklarını ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlar tamamlanıncaya kadar buralarda barınmaya devam edeceklerini ifade eden depremzedeler, depremden sağ salim kurtulmalarının bir mucize olduğunu söyledi.

Ramazan ayının ilk orucunu, buruk bir şekilde değişik duygular içerisinde açtıklarını ifade eden vatandaşlar, depremle yaşamaya alışacaklarını ve dua etmekten başka yapacak bir şeyleri bulunmadığını kaydetti. 25 bin 200e yakın kişinin yaşadığı ilçe merkezinde, depremi izleyen ilk günlerde 10 bin kişinin kaldığı çadır kentte, şimdi 1000 dolayında kişi barınıyor. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, hem çadır kentte hem de Muradınlar Mahallesindeki Deniz Feneri Derneğine ait prefabrik konutlarda kalan yaklaşık 1500 kişiye, ramazan ayı sonuna kadar iftar yemeği verecek.

AA


Geri Dön