Yeni Şirketler

Kütahya'daki şeker fabrikasının arsa devrinde usulsüzlük iddiası!

Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş'nin yeni sahiplerine usulsüz devredildiğini iddia eden MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın tazminat davasına devam edildi

Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş yönetiminin, özelleştirme sürecinde lojmanların bulunduğu arsanın tapu kayıtlarında tahrifat yapılarak fabrikanın yeni sahiplerine usulsüz devredildiğini iddia eden MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık aleyhine açtığı manevi tazminat davasına devam edildi.

Kütahya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasına, Alim Işık ve Kütahya Şeker Fabrikası avukatlarından Gonca Özmumcu katıldı. Hakim değişikliği nedeniyle önceki duruşmanın zabıtlarının okunmasıyla başlayan yargılamada, avukat Özmumcu tarafından Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tapu Sicil Müdürlüğünden gönderilen belgelerin incelenmesi için süre talebinde bulunuldu.

Işık da Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş'nin iddiasına ilişkin delilleri kendisine ulaştırmadığını söyleyerek, karşı dava açmak ve suç duyurusunda bulunmak için süre talep etti. Hakim Mustafa Şafak, Işık'ın yetki itirazının hakim değişikliği nedeniyle değerlendirilmek üzere incelemeye alınması için duruşmanın ertelenmesine hükmetti.

Işık, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, arsa devrine ilişkin iddialarının takipçisi olacağını belirterek, "Kütahya'nın hakkını yiyenlerin, yedirenlerin, yargı önünde vereceğimiz mücadeleye sonuna kadar
takipçisi olacağız" dedi.

-MİLLETVEKİLİ IŞIK'IN İDDİALARI-

Milletvekili Işık, Kütahya Şeker Fabrikasının Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş bünyesindeyken 2004 yılında özelleştirilerek Torunlar ve Kiler gruplarına verildiğini, Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş. mülkiyetindeki Gaybiefendi Mahallesi'nde, üzerinde lojmanlar bulunan 112 bin 907 metrekare arsanın, "dönemin Kütahya Tapu Sicil Müdürü Adil Altuğ tarafından 20 Mayıs 2005'te tapu kayıtlarında tahrifat yapılarak fabrikanın yeni sahiplerine devredildiğini" öne sürmüştü.

Buna ilişkin olarak Kütahya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Işık, daha sonra İl İdare Kurulunun söz konusu işlemle ilgili tahrifat olduğunu tespit edip, bu işi yapanlar hakkında soruşturma izni verilmesini kararlaştırdığını, ancak Eskişehir Bölge İdare Mahkemesinin soruşturmaya yer olmadığına hükmettiğini ifade etmişti.

Işık, konuyu takip ederek "soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararın bozulması" talebiyle Eskişehir Bölge İdare Mahkemesine başvurduğunu, geçen ocak ayında mahkemenin oy birliğiyle verdiği kararla dönemin Tapu Sicil Müdürü Adil Altuğ hakkındaki soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararın kaldırıldığını bildirmişti.

Tapu kayıt defterinde "Malikin adı ve soyadı" bölümünde Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. ibaresinin üzerinin çizilip yerine Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş yazıldığını, "Edinme sebebi satış bedeli" yerine ise "tashih" yazıldığını dile getiren Işık, arsa devri için Özelleştirme İdaresi Başkanlığının herhangi bir talepte bulunmadığını kaydetmişti.
AA