Genel

Kutluay Flatofis'te restoran açacak

Sinpaş, Türkiye'nin ilk yatay ofis projesi olarak hayata geçirdi.

46 bin metrekare ofis, 16 bin metrekare perakende alanı olmak üzere toplam 62 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan proje 110 milyon dolara mal oldu. Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, kriz rağmen yüzde 65 doluluk oranına ulaştıklarını açıkladı.
Kiralanan ofislerle kişilerin telefon, bilgisayar, eşya ve gerekirse asistan ihtiyaçlarını bile karşıladıklarını dile getiren Çelik, "Bu projeyi 110 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdik. A sınıfı yatay bir ofis oluşturduk. İnsan ilişkileri tek katta organize edilsin istedik. Bu sayede insanlar birbiriyle daha çok sosyal ilişkide bulunabilecek. Perakende alanında yüzde 85 oranında kiralanabilir alan doluluğa ulaştı. Darty, Koçtaş, Burger King, Sbarro, Aslanlı, Muya, Kiğılı gibi markalar perakende alanında yer aldı" açıklamasını yaptı.
Flatofis'te yer kiralayanlar arasında ünlü basketbolcu İbrahim Kutluay da yer alıyor. İbrahim Kutluay eşi Demet Şener ile Flatofis'te "Kadife Restaurant" isimli bir restoran açacak.

Toscana'dan ağaç getirtildi
Nisan ayının başında tam kapasiteyle faaliyete geçeceklerini söyleyen Flatofis Genel Müdürü Mehmet Özdemir ise projede kiralanan ofislerin dekorasyon maliyetlerini kendilerinin üstlendiklerini belirtti. Özdemir, "Dekorasyonu üstlenerek, finansman yöntemi sağlıyoruz. Bu sayede maliyeti ufak bir miktar da olsa kiraya ekliyoruz. Dekorasyonsuz fiyatlar 17 ile 23 lira arası değişirken dekorasyonlu fiyatlar en düşük fiyattan 20 lira olabiliyor" dedi.
Flatofis'in içindeki ağaç ve manolyaları İtalya'nın Toscano bölgesinden getirttiklerini belirten Özdemir, dış cephede 258 tane olmak üzere toplamda 400 tane ağaç ve manolya olduğunu kaydetti. Bu bitkilerin 400 bin euro bedelinde olduğunu da açıklayan Özdemir, ağaçların dekorasyon anlamında ofis için önemli olduğunu vurguladı.

Referans