Ekonomi

Kuveyt Türk emekli maaşını taşıyanlara 8 bin liraya varan promosyon ödeyecek!

Emekli maaşlarında promosyon yarışı devam ediyor. En son açıklama Kuveyt Türk’ten geldi. Banka maaşını Kuveyt Türk’e taşıyan yeni emeklilere herhangi bir koşul aramadan 8 bin liraya kadar promosyon ödemesi yapacağını duyurdu.Promosyon ücretleri genelde bankadan bankaya ve emekli maaş tutarına göre farklılık gösteriyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından yaklaşık 2,2 milyon kişi emeklilik hakkını kazanırken, bankalar da müşteri tabanını genişletmek için promosyon yarışına girdi. Promosyon ücretleri genelde bankadan bankaya ve emekli maaş tutarına göre farklılık gösteriyor.

Katılım bankacılığı alanında faaliyet gösteren Kuveyt Türk de promosyon yarışında geri kalmayarak EYT’lilere yönelik yeni kampanyasının detaylarını kamuoyuna açıkladı. EYT ile ilgili kanunun TBMM’de onaylanarak yasalaşmasının ardından emekli maaş paketini güncelleyen Kuveyt Türk Katılım Bankası, 30 Nisan 2023 tarihine kadar maaşını taşıyan yeni emeklilere 8 bin liraya ulaşan promosyon imkanı sunuyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar dahil bütün yeni emeklilerin kampanyadan yararlanacağı belirtilirken, aynı zamanda ortak ATM’lerden ayda iki defa ücretsiz para çekebilecekler.

30 NİSAN SON BAŞVURU TARİHİ

EYT düzenlemesi kapsamında emekliliğe hak kazananlar, 30 Nisan 2023 tarihine kadar başvurmaları ve maaşlarını taşımaları durumunda, katılım finans ilkelerine uygun bir şekilde promosyon ödemesinden yararlanacaklar.  Kuveyt Türk’ün emekli maaş promosyon paketi kapsamında; emekli maaşı 3 bin 500 liraya kadar olanlara 4 bin 800 lira, emekli maaşı 3 bin 500 lira ile 7 bin 500 lira arasında olanlara 5 bin 500 lira promosyon verilecek. Emekli aylığı 7 bin 500 lira ile 10 bin lira arasında olanlar 7 bin 200 lira, 10 bin lira ve üzerinde emekli maaşı alanlar ise 8 bin liralık promosyondan yararlanabilecek.

Emekli maaşını taşıyan müşteriler, 7 gün 24 saat boyunca Kuveyt Türk ATM'leri ile ortak ATM’lerden kolayca bankacılık hizmetlerini gerçekleştirebilecek. Ayrıca ortak ATM’lerden işlem başına 3 bin lira olmak üzere ayda 2 kez ücretsiz para çekmek de mümkün. Banka’dan yapılan yazılı açıklamada, dijital kanallardan yapılan para transferi işlemlerinden ise herhangi bir ücret alınmayacağı belirtildi

ÖZEL DANIŞMA HATTI KURULDU

Emekli maaşını Kuveyt Türk’e taşıyanlar, kart aidatı olmayan Sağlam Kart ile sağlık ve eğitim harcamalarında vade farksız 5 taksit fırsatından da yararlanacak.  Banka ayrıca emekli müşterilerine özel ‘Emekli Danışma Hattı’ kurduğunu da belirterek bu hat sayesinde dileyen doğrudan müşteri temsilcisine bağlanabileceğini bildirdi.