Kuveyt Türk’ten devlet katkılı konut hesabı!
Kuveyt Türk, kendine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konutunu almasını desteklemek amacıyla devlet katkılı konut hesabını oluşturdu.
Kuveyt Türk, kendine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konutunu almasını desteklemek amacıyla devlet katkılı konut hesabını oluşturdu. Faizsiz bankacılık prensiplerine uygun olarak hayata geçirilen Kuveyt Türk Devlet Katkılı Konut Hesabı ile banka, uzun vadeli birikim yapmak isteyen müşterilerine destek verecek. Kuveyt Türk, konut hesap birikimlerine devletin verdiği katkı payına ek olarak kar payı vererek müşterilerinin kazancını da katlayacak.
Konut hesabı, yurt içi şubelerinde Türk lirası cinsinden ve birikimli katılma hesabı olarak açılabilecek. Ortak hesap olarak açılamayacak Konut Hesabı, asgari 3 yıl vadeli açılabilecek ve hesap her yıl temdit olup, müşteri kar payı alacak. Aylık birikimler en az 250, en fazla 2500 TL tutarında yapılabildiği gibi 3 aylık dönemlerde 750 ila 7500 TL arasındaki tutarlarda da belirlenebilecek. Kuveyt Türk, bu hizmetiyle tüm gelir gruplarına hitap edecek.
Birden fazla konut hesabı açtıramayacak olan tasarruf sahipleri, konut hesaplarını başka bir bankaya da taşıyamayacaklar.
Birikim sahipleri yüzde 15 -20 arası katkı alabiliyor
Devlet katkısına hak kazanabilmek için, asgari 3 yıl boyunca bankanın belirlediği şartlarda ödemenin düzenli olarak yapılmış olması, başvurulan konut dışında 7/4/2015 tarihinden itibaren başka bir konut edinmemiş olması ve konut edinim tarihinden sonra en geç 6 ay içinde başvuru yapmış olması gerekiyor. Birikim sahipleri 3-4 yıl arasında yüzde 15 (en fazla 13,000 TL), 4-5 yıl arasında yüzde 18 (en fazla 14,000 TL) ve 5 yıl üzerinde yüzde 20 (en fazla 15,000 TL) katkı kazanabiliyor.
Konut Hesabına açılış tarihinde ve bir defaya mahsus 30,000 TL’ye kadar para yatırılabiliyor. Ara dönem ödemeli bir katılma hesabı olan konut hesabı, asgari üç yıl vadeli açılabiliyor. Kar payları müşterinin isteğine bağlı olarak cari hesapta veya ilgili katılma hesabının üzerine üst limiti aşmayacak şekilde eklenebiliyor.
Haber AA'da şu şekilde yer aldı;
Kuveyt Türk, kendine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşlarının yurt içinde ilk ve tek konutunu almasını desteklemek amacıyla devlet katkılı konut hesabı oluşturdu.
Kuveyt Türk'ten yapılan yazılı açıklamada, faizsiz bankacılık prensiplerine uygun olarak hayata geçirilen "Devlet Katkılı Konut Hesabı" ile bankanın, uzun vadeli birikim yapmak isteyen müşterilerine destek vereceği, konut hesap birikimlerine devletin verdiği katkı payına ek olarak kar payı sunarak müşterilerinin kazancını da katlayacağı belirtildi.
Konut hesabının yurt içi şubelerde Türk lirası cinsinden ve birikimli katılma hesabı olarak açılabileceği ifade edilen açıklamada, hesaba ilişkin şu bilgilere yer verildi:
"Ortak hesap olarak açılamayacak olan konut hesabı, asgari 3 yıl vadeli açılabilecek ve hesap her yıl temdit olup, müşteri kar payı alacak. Aylık birikimler en az 250, en fazla 2.500 TL tutarında yapılabildiği gibi 3 aylık dönemlerde 750 ila 7500 TL arasındaki tutarlarda da belirlenebilecek. Kuveyt Türk, bu hizmetiyle tüm gelir gruplarına hitap edecek. Birden fazla konut hesabı açtıramayacak olan tasarruf sahipleri, konut hesaplarını başka bir bankaya da taşıyamayacaklar.
Devlet katkısına hak kazanabilmek için asgari 3 yıl boyunca bankanın belirlediği şartlarda ödemenin düzenli olarak yapılmış olması, başvurulan konut dışında 7 Nisan 2015 tarihinden itibaren başka bir konut edinmemiş olması ve konut edinim tarihinden sonra en geç 6 ay içinde başvuru yapmış olması gerekiyor. Birikim sahipleri, 3-4 yıl arasında yüzde 15 (en fazla 13.000 TL), 4-5 yıl arasında yüzde 18 (en fazla 14.000 TL) ve 5 yıl üzerinde yüzde 20 (en fazla 15.000 TL) katkı kazanabiliyor. Konut hesabına açılış tarihinde ve bir defaya mahsus 30.000 TL’ye kadar para yatırılabiliyor. Ara dönem ödemeli bir katılma hesabı olan konut hesabı, asgari 3 yıl vadeli açılabiliyor. Kar payları müşterinin isteğine bağlı olarak cari hesapta veya ilgili katılma hesabının üzerine üst limiti aşmayacak şekilde eklenebiliyor."
AA