Kent Haberleri

Kuveyt Türk’ten Müjde Gibi Haber!

Araba fiyatlarının yükselmesinin ardından araba almak isteyen vatandaşlar kredi çekmek zorunda kalıyor. Kuveyt Türk'ten ikinci el araba almak isteyen vatandaşlara müjde gibi bir haber geldi. Araba fiyatlarının yükselmesinin ardından araba almaya nakit olarak parası yetmeyen vatandaşlar kredi çekmeye başladı

Araba fiyatları ciddi şekilde yükseldi. Araba fiyatlarının yükselmesinin ardından araba almaya nakit olarak parası yetmeyen vatandaşlar kredi çekmeye başladı. Kuveyt Türk'ten konu hakkında müjde gibi bir haber geldi. İkinci el araç alma hayali kuranlar için Kuveyt Türk, yeni bir taşıt kredisi başlattı. Bu kredi kampanyasının sağlamış olduğu cazip fırsatlar ile araç alma hayali kuranlar, amaçlarına ulaşabilirler. Kuveyt Türk, verecek olduğu taşıt kredisi için 48 aya kadar vade imkanı da tanıyor.

Kuveyt Türk, gerek ikinci el gerekse de sıfır araçlar için taşıt kredisi imkanı sağlıyor. Bankanın sağlayarak olduğu taşıt kredisinin miktarı ise aracın sıfır olup olmadığına ve aracın değerine göre belirleniyor. Buna göre, fiyatı 400 bin TL’ye kadar olan araçlar için ederinin %70’i kadar kredi sağlayan banka, 400 bin TL ile 800 bin TL aralığındaki araçlar için ise %50 oranında kredi verecek.

Alınacak olan aracın değeri arttıkça, kişiye verilecek olan kredinin oranı da düşüyor. 800 bin TL ile 1 milyon 200 bin TL aralığındaki araçlar için %30’a kadar taşıt kredisi imkanı tanınırken, 1 milyon 200 bin TL’den fazla olan araçlar için ise %20 oranında kredi verilmekte.

 

Taşıt kredisi için verilecek olan tutara göre ve kişinin alacak olduğu aracın değerine göre vade sayısı da değişiklik gösterebiliyor. Ederi 400 bin TL’ye kadar olan araçlar için verilen kredilerde, kişilere 48 aya kadar vade fırsatı sunulmakta. Öte yandan 400 bin TL ile 800 bin TL arasındaki fiyatlar için ise vade sayısı 36 ay olarak belirlenmiş durumda.

Eğer alınacak olan araç, 800 bin TL ile 1 milyon 200 bin TL arasında ise o zaman vade sayısı 24 aya düşüyor. Diğer yandan 1 milyon 200 bin TL üzerindeki araçlar için verilecek olan krediye ise sadece 12 aylık bir vade imkanı sunulmakta.