02 / 09 / 2024

Kuveyt'in kapıları Kuzu İnşaat'a açıldı! Mega şehir projesinin işlerini üstlenecek!

Kuveyt'in kapıları Kuzu İnşaat'a açıldı! Mega şehir projesinin işlerini üstlenecek!

Türk şirketi Kuzu Toplu Konut İnşaat Şirketi, Kuveyt Kamu İhale Merkezi Ajansı, Güney Al-Mutlaa şehir arıtma istasyonu ve tamamlayıcı işlerinin inşaatı, işletmesi ve bakımı ile Bayındırlık Bakanlığı lehine ihaleyi üstlendi.



Kuveyt Kamu İhale Merkezi Ajansı, Güney Al-Mutlaa şehir arıtma istasyonu ve tamamlayıcı işlerinin inşaatı, işletmesi ve bakımı ile Bayındırlık Bakanlığı lehine ihalenin Türk şirketi Kuzu Toplu Konut İnşaat Şirketi'ne verilmesi önerildi. 

YAKLAŞIK 16,6 MİLYAR TL KUZU GRUPTAN GELDİ 

Patronlardünayası'mda yer alan habere göre; Şartlara ve teknik şartnamelere göre en düşük fiyatlar 66 ay boyunca 149,6 milyon dinar (yaklaşık 16,6 milyar TL) ile Kuzu İnşaat tarafından geldi. 

 Kuveyt in kapıları Kuzu İnşaat a açıldı! Mega şehir projesinin işlerini üstlenecek!

ÖVGÜ İLE BAHSEDİLDİ 

Kuveyt basınında yer alan haberlerde, Kuzu Toplu Konut İnşaat Şirketi'nin altyapı, konut, okul, hastane, resmi binalar, spor tesisleri, yollar, köprüler ve endüstriyel binaların geliştirilmesi alanında faaliyet gösteridiğine dikkat çekildi. Ayrıca Asya, Avrupa ve Afrika'da işler yaptığından bahsedildi. 

İŞLER DEVREDİLDİ

İhale Kurumu Yönetim Kurulu, 2016 yılı 49 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 60'ıncı maddesi uyarınca en düşük fiyatlı teklifle değerlendirme bütçesi hazırlanması ve önerinin kuruma sunulması için “İşler”e izin verilmesine karar verdi.

5 ŞİRKET  DAHA TEKLİF VERMİŞTİ

Ajans, geçen yıl Bayındırlık Bakanlığı tarafından teklif edilen Güney Al-Mutlaa şehri arıtma istasyonu ve tamamlayıcı işlerinin kurulması, işletilmesi ve bakımına yönelik projenin uygulanması için birbirleriyle yarışan 5 firmanın teklifini kabul etmişti. Ülkede arıtılmış su üretiminde niteliksel bir değişim yarattığı için 400 bin metreküp/gün kapasiteye sahip.

THY- Emlak Konut GYO Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı! Yenişehir Evleri'nde flaş gelişme!

Emlak Konut Kuzu İnşaat ile 740 milyon liralık sözleşme imzaladı

Konut stoku yıl sonuna kadar eriyecek!

 


Geri Dön