28 / 04 / 2024

Kuveytli Murabahat, Üçöğün Catering firmasına ortak oldu!

Kuveytli Murabahat, Üçöğün Catering firmasına ortak oldu!

Kuveytli Murabahat, Sinpaş'ın eski patronlarından Ömer Faruk Çelik'e ait EYG Grup'un iştiraki Üçöğün Catering'e ortak oldu. Kuveytli şirket, Üçöğün'ün yüzde 50 hissesini alarak Türkiye'de bu alandaki ilk yatırımına imza attı.



Yerli patronların ardından uluslararası firmaların da radarına giren gıda sektörüne Körfez'in en büyük yatırım şirketlerinden biri olan Murabahat da katıldı. Kuveytli Murabahat, Sinpaş'ın eski patronlarından Ömer Faruk Çelik'e ait EYG Grup'un iştiraki Üçöğün Catering'e ortak oldu. Kuveytli şirket, Üçöğün'ün yüzde 50 hissesini alarak Türkiye'de bu alandaki ilk yatırımına imza attı. 


600 ÇALIŞANI VAR 

Murabahat'ın ortak olduğu Üçöğün Hazır Yemek şirketi 2000 yılından bu yana İstanbul ve Bilecik'te faaliyet gösteriyor. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakaları ile Bilecik'teki üç fabrikada 600 kişiye istihdam sağlayan catering şirket, günde 50 bin kişiye yemek hizmeti veriyor. Üçöğün Hazır Yemek şirketinin bağlı bulunduğu EYG Grup'u, inşaat sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Ömer Faruk Çelik, 2014'te kurmuştu. Çelik, o dönemde aile şirketi Simpaş GYO'daki hisselerini satmıştı. Çelik, hisseleri karşılığında Simpaş bünyesindeki Kentsel Hizmetler, Dekor's ve Üçöğün şirketlerini satın almıştı. Kentsel Hizmetler, tüm gayrimenkul sektörüne site yönetimi ve ikinci el satış konusunda çalışıyor. Dekor's, dekorasyon konusunda hizmet verirken, şantiyelere yemek servisi yapmak üzere kurulup daha sonra büyüyen Üçöğün, bu alandaki önemli bir boşluğu doldurarak kısa sürede dikkat çeker hale gelmişti. 


SUUDİ VE KUVEYTLİ AİLELER 2008'DE KURDU

Murabahat Investment Co, Körfez Bölgesi'nin en önemli yatırımcılarının bir araya gelerek 2008'de kurduğu bir yatırım şirketi. Uluslararası alandaki yatırımlarıyla tanınan şirketin kurucuları ise Kuveyt'ten Abdul Aziz Al Babtain Group ve Abdul Aziz Al Ghannam'ın yanı sıra Suudi Arabistan'dan Abdul Wahab Saud Al Babtain & Brothers firması. Kuveyt'in en büyük ailelerinden olan Al Babtain tarım, enerji, telekomünikasyon, otel ve emlak sektörlerindeki yatırımlarıyla tanınıyor. 


Sabah


Haber Bursa Kent Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Sinpaş GYO'ta 25 yıl görev yaptıktan sonra önceki yıl ayrılan Ömer Faruk Çelik, hali hazırda halen gayrimenkul sektörünün de içinde olan bir isim. Konutder Başkanı Ömer Faruk Çelik, sahibi olduğu yemek hazır şirketine Mısırlı ortak alıyor. Üçöğün Hazır Yemek A.Ş.'nin yüzde 50 hissesi Murabahat'ın olacak. 


Bursa Kent


Geri Dön