Ekonomi

Kuyumculardan altın yatırımcılarına çarpıcı uyarı!

Gram altın fiyatlarının büyük bir düşüşe geçmesinin ardından kuyumcu esnafından yatırımcılara önemli uyarılar geldi.Konuya ilişkin kuyumcu esnafından dikkat çeken uyarı ve tahminler geldi

Gram altının 970 TL'nin altına düşmesi yatırımcılarda heyecan ve merak uyandırdı.

Konuya ilişkin kuyumcu esnafından dikkat çeken uyarı ve tahminler geldi.

Geçtiğimiz hafta gerileyen altın fiyatları yatırımcılarını harekete geçirirken, kuyumcularda da hareketlilik yaşandı.

Kuyumcu vitrinlerinde işçiliği olmayan ziynetlere göz gezdiren yatırımcılar, kuyumcuları dikkate alarak uzun vadede yatırımlarını yaptı. Bin liranın altında seyreden gram altın fiyatları yüzleri güldürürken, kuyumcu Mustafa Aslan, "Her düşüş alım için bir fırsattır" diyerek yatırım tavsiyesinde bulundu.

"ALTIN FİYATLARININ YÜKSELECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM"

Kuyumcu Aslan, "Altın geçen haftaya göre biraz geriledi. Ama tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim her düşüş alım için bir fırsattır. Bunu da altın yatırımcıları özellikle değerlendiriyor. Büyük bir talep var, özellikle 24 ayar ve ziynet altınlara. Zannediyorum ki önümüzdeki haftalarda altın bu düşüşünden sonra bir yükseliş gösterecek. Her düşüş alım için bir fırsattır. Özellikle bu jeopolitik olayların neticesinde altının önünün açık olduğunu ve yükseleceğini tahmin ediyorum" dedi.

"İŞÇİLİĞİ OLMAYAN ALTIN ALIN"

Aslan, "Tam olarak oran veremeyiz uzun vadede altının yükseleceğini tahmin ediyoruz. Yatırımcılara da tavsiyemiz daha çok işçiliği olmayan ziynet ve 24 ayar külçe altın almalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

FED’in enflasyonla mücadele için aşırı agresif şahin para politikasına devam edeceği beklentisi piyasalarda hisse senedini baskılarken ABD Hazine tahvil getirileri ve dolar endeksini yükseltti. Bu gelişmelerle dolar endeksi 112,071 ile Mayıs 2002'den beri gördüğü en yüksek seviyesine çıkan dolar endeksi, 112 seviyesine çıktı. Bu varlıkların yükselmesi ise değerli metal performansını etkiledi. Altının onsu 1653 dolara kadar geriledi.PUTİN'İN

GÜÇLENDİRDİĞİ ALTINA FED DARBESİ

Putin'in kısmı seferberlik çağrısı ile güçlenen altın fiyatları Fed'den gelen faiz artışı ve aşırı agresif şahin para politikasına devam mesajı ile gerilemeye devam ediyor.

Gram altın tarafında bugün 10 TL'yi aşan kayıp yalandı. Güne 988 TL'den başlayan sarı metal 973 TL'ye kadar geriledi.Analistlere göre, güçlü dolar nedeniyle altın hareketlerine ons tarafında 1.660/1.680 arasında devam edecek. Değerli metallerdeki tablo devam eder ve 1,660 doların altı kırılırsa satış baskıyla düşüş derinleşebilir. Ancak 1690 dolar seviyesinin üzeri ise 1705 dolar direnç olarak karşımıza çıkıyor.