27 / 04 / 2024

Kuzey Yıldızı projesi ulaşım detayları!

Kuzey Yıldızı projesi ulaşım detayları!

Kuzey Yıldızı projesi ulaşım detayları haberimizin içinde yer alıyor. 700 bin metrekare alan üzerinde yayılan Kuzey Yıldızı Rekreasyon alanı Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içinde yer alıyor.




Ankara Kuzey Yıldızı projesi  Ankara  Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut  İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığı ile yaşama geçiriliyor.


Kuzey Yıldızı projesi ulaşım detayları haberimizin içinde yer alıyor. Kuzey Yıldızı projesi ulaşım detayları hakkında bilgi vermeden önce proje hakkınca bilgi verelim.


700 bin metrekare alan üzerinde yayılan Kuzey Yıldızı Rekreasyon alanı Kuzey Ankara  Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içinde bulunuyor.


Ankara Kuzey Yıldızı projesi tüm detaylar!

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi  kapsamında 2 adet otel ve kongre merkezi, 18 bin adet konut,  470 bin metrekarelik özel rekreasyon alanı, 180 bin  metrekarelik gölet alanı, 3 km uzunluğunda yol, tünel ve viyadük dönüşüm projesi yer alıyor.


Dünyadan 1400’ü aşkın dev proje arasında ilk 26 proje arasına girerek Habitat  tarafından, dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan "En İyi Uygulama Ödülünü”  kazanan Ankara Kuzey Yıldızı projesi  2010 yılında İslam Başkentleri Konferansı’nda  "Şehircilik ve Bölge Planlama" dalında birincilik ödülünü de almaya da hak kazandı.


Kuzey Yıldızı projesi ulaşım detayları, Ankara Kuzey Yıldızı nerede?

Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı, Kuzey Ankara Girişi'nde Esenboğa Yolu üzerinde inşa edildi.




Geri Dön