27 / 04 / 2024

Kuzeybatı, emlakçılarla çalışma şartlarını özetliyor

Kuzeybatı, emlakçılarla çalışma şartlarını özetliyor

Kuzeybatı, Emlakçı Meslektaşları ile çalışma şartlarını tekrar özetliyor. İşte 10 basit kural...



"Kuzeybatı Gayrimenkul pazarladığı mülklerde mal sahibi temsilcisi olup, emlakçı meslektaşlarının müşterisinden alacağı hizmet bedelinden hak talep etmeyecek ve mal sahibinden alacağı hizmet bedelinden emlakçı meslektaşına pay ödemeyecektir."
  
İşte 10 basit kural:
 
Kuzeybatı, sadece mal sahibi temsilcisi olduğu ve ücretini mal sahibinden aldığı mülkleri aktif pazarlar. Bu mülkler www.kuzeybati.com.tr adresinde görülebilir.

Kuzeybatı, mal sahibi veya alıcı/kiracı temsilciği yaptığı mülklerde sadece kendi müşterisinden ücret alır. Bu ücreti, ortak iş yaptığımız emlakçı meslektaşımız ile havuz yapmaz.  Müşterisinden  aldığı ücreti paylaşmaz, bölüşmez.

Ancak buna karşılık, hiçbir şekilde ortak iş yaptığı emlakçı meslektaşımızdan da kendi ücretini Kuzeybatı ile paylaşmasını beklemez. Karşı taraftan bir beklentisi yoktur. Karşı tarafın ücretinden bir pay beklemez.

Kuzeybatı´nın aktif pazarlama yaptığı mülkleri, diğer emlakçıların web sitelerine koyması, ilan vermesi normal şartlarda kabul görmeyecek bir tutumdur.

Ancak bu mülklere uygun alıcısı/kiracısı olan emlakçı meslektaşlarımız, kendi ücretleri alıcı/kiracı tarafından ödenmek  kaydı ile portföyü müşterileri ile paylaşabilirler.

Emlakçı meslektaşlarımızın ücretlerini sadece kendi müşterilerinden alacakları, yazılı ve yetkili olarak mal sahibi temsilciliği yaptıkları mülkleri Kuzeybatı´ya aktif olarak bildirmesi gerekir.

Emlakçı meslektaşımızın ücret problemi yaşayacağı müşterileri ile bir Kuzeybatı mülkünü paylaşıyor olması ya da ücret problemi yaşayacağı bir mülkü Kuzeybatı ile paylaşıyor olması tamamen kendi riskidir.

Kuzeybatı, satış/kiralama işlemi sonrası ücretini tahsil problemi yaşayan emlakçılara kanuni vecibeler dışında bir destek vermez.

Bu kurallar tüm satış, kiralama, mal sahibi temsilciliği ve de alıcı/kiracı temsilciliğinde geçerlidir.
Bütün bu kurallara rağmen özel durumu olan emlakçılar her zaman yazılı olarak kayıt ve onay almak şartı ile alternatif ücret bölüşümleri de önerebilirler.
 
Sürekli olarak müşterileri ile ücret ihtilafı yaşayan emlakçı arkadaşlarımızın problemlerine bir nebze de olsa çare getirmesi için kaleme alınan bu kurallar, gelişmiş Batı´da emlakçıların yıllardır uyguladıkları  kurallardır.


Geri Dön