Genel

Kuzguncuk'u iskele onarımı için gelen mikser bitirdi!

Tarihi Kuzguncuk İskelesi'ndeki onarım çalışmaları için caddeye dev beton mikseri kuruldu, ortalık karıştı. Gidiş geliş tek şeritten yapılıyor, trafik allak bullak. Üstelik bugün de okullar açılıyor. Ne olacak bu semtin hali!

İşte Üsküdar-Beykoz yolunun hali... Beton mikseri bir şeridi kapamış, yüzlerce araç karşı ; yönden gelenlerin geçmesini bekliyor. Her iki yönde de araç konvoyu uzayıp gidiyor, sinirler gerildikçe geriliyor.

İşte Habertürk'te Esra Boğazlıyan'ın yazısı;

'şžu günlerde, yolunuz Üsküdar Kuzguncuk'a düşerse yandınız... Neden mi Kendinizi trafik keşmekeşinin orta yerinde bulmanız kaçınılmaz da ondan... Diyeceksiniz ki, 'İstanbul'da trafik kabusu yaşanmayan yer mi var!' O da doğru ama Kuzguncuk'taki bir başka... Zira semtin ana caddesinden geçerken insanın akıl sağlığını koruması çok ama çok zor. Bir kargaşa, bir curcuna almış başını gidiyor. Kısacık bir mesafeyi geçmek saatler sürüyor.

MİLLET İSYANDA

Bu hengamenin sorumlusu ise onarım çalışmaları... Yok... Yok... Yol onarımından bahsetmiyoruz. Kuzguncuk'taki trafik çilesinin nedeni iskeledeki tadilat. Nasıl yani Aynen şöyle... Tarihi Kuzguncuk Iskelesi'nde bir süre önce yenileme projesi başlatıldı. çalışmalar kapsamında da semtin can damarı olan Üsküdar-Beykoz yoluna devasa bir beton mikseri kuruldu. Hem gidiş hem de geliş olan cadde tek şeride düşünce de olanlar oldu... Yol, çift yönlü ama trafik tek şeritten aktığı için (Daha doğrusu akamadığı için...) ortalık allak bullak. Her iki yönde de araç konvoyu uzayıp gidiyor. Bu arada geçiş hakkı yüzünden kavga gürültü de eksik olmuyor, sinir küpüne dönen sürücüler birbirlerine giriyor. Anlayacağınız kentin en sakin, en dingin yerlerinden biri olan Kuzguncuk'ta herkes isyanları oynuyor, işin kötüsü, bu işkencenin ne zaman biteceği de bilinmiyor.'

Esra Boğazlıyan / HABERTÜRK