Genel

Kuzu Grup 2011'de 1.5 milyar dolarlık inşaat yapacak!

2011"de Bahçeşehir'de yoğunlaşmayı planlayan, ama bu lokasyona sürpriz bir coğrafyayı da eklemeyi düşündüklerini belirten Gökçen Kuzu, yurtdışında ise İran ve Cezayir'de 22 bin 500 konut üzerindeki çalışmalarının sürdüğünü belirtti

2011"de Bahçeşehir'de yoğunlaşmayı planlayan, ama bu lokasyona sürpriz bir coğrafyayı da eklemeyi düşündüklerini belirten Gökçen Kuzu, yurtdışında ise İran ve Cezayir'de 22 bin 500 konut üzerindeki çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Gelecek yılın programını oluştururken önceliği mevcut projelerdeki satışlara tanıdıklarını belirten Kuzu Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu, bu doğrultuda Bahçeşehir"deki Spradon Evleri, Teras Evler, Kuleler, Residence ve Quartz olmak üzere beş projedeki sınırlı sayıdaki konutlar için yeni kampanya düzenleyeceklerini dile getirdi.

Gelecek yılki   ciro hedeflerinin geçmiş yıllara nazaran bir parça düşük olacağını belirten Kuzu, bunu, 2011'in eski projelerin tamamlanmış olması ve yeni projelerinde yatırım yapılacağı bir yıl olmasıyla açıkladı. Kuzu, yurtiçindeki ciro hedeflerini 450 milyon TL olarak belirlediklerini ifade etti. Ancak, ciroyu düşük tutmalarının sadece yurtiçi için geçerli olduğunu vurgulayan Kuzu, yurtdışı ciro hedefini ise 1 milyar dolar olarak belirlediklerini dile getirdi. Kuzu, şu anda yurtdışında sürdürdükleri çalışmalara dikkat çekerek, İran Tahran'da 20 bin konut inşa ettiklerini, Cezayir Konstantine"de ise 2 bin 500 konut ve Aljerde Üniversite kampusünü inşa etmeye devam ettiklerini kaydetti.

Tüketici Bahçeşehir"de olmalarını istiyor

Gelecek yılki konut üretim projeksiyonlarını ise 1500 adet üzerine kurguladıklarını söyleyen Gökçen Kuzu, bugüne kadar olduğu gibi yine Bahçeşehir'de yoğunlaşacakları mesajını verdi. Kuzu, şöyle konuştu: 'Bahçeşehir"de var olduk ve güzel işler yaptık. Bizi her zaman tüketici talepleri yönlendirdi. Yaptığımız araştırmalardan gördük ki, aynı lokasyonda devam etmemizi tüketici istiyor. Biz de yine Bahçeşehir"de yeni projelerimize devam edeceğiz. İstanbul'un farklı bölgelerinde çalışmalarımız var ama onlar şu an çalışma aşamasında olduğu için, açıklamak erken olur.

Tüketicilerle girdikleri diyalogun ortaya çıkardığı bir diğer gerçeğin ise konut mimarisindeki beklentiler üzerinde yoğunlaştığını belirten Kuzu, 'İnsanlar artık optimal büyüklüklerde ferah, aydınlık ve teknolojik yenilikleri içinde barındıran, modern konutları tercih ediyor diye konuştu.


67 YIL BOYUNCA NE YAPTI
- 67 yılı geride bırakan şirket bugüne kadar 25 milyon metrekare inşaat gerçekleştirdi.
- Bugüne kadar yurtdışında yaptığı projelerin toplam cirosu 1 milyar doları geçti. Cezayir Konstantine"de 2 bin 500 ve Aljerde Üniversite kampus inşaatları devam ediyor. İran Tahran"da 20 bin konut inşaatı ise 9 Eylül 2011"de teslim edilecek.
- Konut projelerinde İstanbul Bahçeşehir'de yoğunlaşan firma, bugüne kadar ilçede Spradon Evleri, Kuleler, Teras Evler, Residence, Quartz çalışmalarını gerçekleştirdi. Halkalı'da ise Divan Residence"ı tamamladı. Konutların yüzde 75'inin satışı yapıldı.
- İstanbul dışında yoğunlaştığı şehir Ankara. Burada Büyükşehir Belediyesi için ait Park Vadi Evleri projesini gerçekleştiren firma, TOKİ ile Keçiören"de 500 konut ve çarşı inşaatı yaptı. Ayrıca, 1600 konutluk Aktaş projesi tamamladığı projeler arasında yer alıyor.

'2011'DE YENİ YATIRIMLAR DEVAM EDER'
Gökçen Kuzu, 2010"un gayrimenkul sektörü ve kendi firmaları açısından hafızalarda hareketli bir yıl olarak yer alacağını belirterek, özellikle İstanbul'un değişik bölgelerinde hayata geçirilen değişik projelerin pazarı oldukça hareketlendirdiğini kaydetti. Kuzu, 'Bankaların mortgage kredilerinde uygulamış oldukları düşük faiz oranları talebi daha da tetikleyerek, gayrimenkul pazarının canlılığına katkı sağladı. Ancak, 2010'un son çeyreğine kadar dinamik yapısını devam ettiren pazarın bu dönemde bu etkiyi kaybetmeye başladığını söylemek mümkün diye konuştu.
Gelecek yıl ise her ne kadar seçim olsa da ekonomideki canlı havanın korunacağını düşünen Kuzu,'Gayrimenkul sektöründe yeni yatırımlar yapılacağını, yapılanların devam edeceğini ve talep yaratılabileceğini öngörmekteyim' dedi.