İhale

Kuzu Grup, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini kazandı!

Ocak ayında gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası (IDB) kredili, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini Kuzu Grup kazandı. İran’ın en büyük atıksu arıtma tesisi yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye hizmet verecek.

Ocak ayında gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası (IDB) kredili, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini Kuzu Grup kazandı.


Sözleşme bedeli yaklaşık 125 milyon euro olan ve 520 bin metreküp/gün kapasitesi ile İran’ın en büyük atıksu arıtma tesisi yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye hizmet verecek. Birbirinden bağımsız dört modülden oluşacak tesis, ileri biyolojik atıksu arıtma prosesi ile en yeni arıtma teknolojilerini kullanacak ve ultraviyole dezenfeksiyon metoduyla arıtılan suyun sulama amaçlı geri kazanımı gerçekleşecek. Tesis bünyesinde inşa edilecek her biri 11 bin metreküp hacminde 8 adet çürütücü ile atıksu arıtma kaynaklı çamurlar çürütülerek biyogaz elde edilecek ve tesisin tüm elektrik ihtiyacı, tesiste üretilen bu biyogazı yakan gaz motorlarından sağlanacak.


2010’da İran’ın Başkenti Tahran’da İran Mesken Meher projesi ihalesini kazanarak bölgede çalışan Kuzu Grup, bu proje dâhilinde depreme dayanıklı 100 bin konut yapıyor. Tahran’da Parand ve Pardis şehirlerinde inşaatları olduğunu belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Parand şehrinde 2010’da başladığımız 20 bin konutu 2013’te teslim ettik. Parand’da inşa ettiğimiz uydukent 48 okul, 8 spor tesisi, 14 cami, 5 sağlık-7 kültür merkezi ve parklardan oluşuyor. Yine aynı projeye dâhil 37 bin konutluk projemiz Pardis şehrinde devam ediyor, Bu kapsamda okul, spor tesisi, camii gibi alanlar mevcut” diye konuştu.


Milliyeti


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Kuzu Grup, İran’da 125 milyon euro değerindeki dev atık su arıtma tesisi ihalesini kazandı. Tesis yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye hizmet verecek.


İran pazarında bugüne kadar yaklaşık 20 bin konut üreten Kuzu Grup, yeni yatırımlar için kolları sıvadı. Şirket, Ocak 2016'da gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası (IDB) kredili, Batı Tahran Atık Su Arıtma Tesisi ihalesini kazandı. Sözleşme bedeli yaklaşık 125 milyon euro olan ve 520 bin m3/gün kapasitesiyle İran'ın en büyük atık su arıtma tesisi, yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye hizmet verecek. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Ülkede yatırım atağımız sürecek. Başta Körfez bölgesi olmak üzere tüm dünyada fırsatları değerlendiriyoruz. Projelerimiz hız kesmeden devam edecek" şeklinde konuştu.


20 BİN KONUT TESLİM

Özen Kuzu, dev atık su arıtma tesisini en yeni teknolojiyle hayata geçireceklerini söyledi. Ocak 2010'da İran'ın başkenti Tahran'da Mesken Meher projesinin ihalesini kazandıklarını anlatan Özen Kuzu, "Bu projeyle birlikte İran'daki konut yatırımımız 100 bini bulacak. Tahran eyaletinin Parand ve Pardis şehirlerinde şantiyelerimiz çalışıyor" dedi. Parand'da hayata geçirdikleri 20 bin konutu 2013'te teslim ettiklerini söyleyen Kuzu, "Burada inşa ettiğimiz uydukentte 48 okul, 8 spor tesisi, 14 cami, 5 sağlık merkezi, 7 kültür merkezi ve parklar bulunuyor. Grubumuzun bu başarısı uluslararası müteahhitlik alanında Çin'den sonra ikinci olan Türkiye'nin bulunduğu konumu da pekiştiriyor" diye konuştu.


CEZAYİR'DE DEV PROJE

Pardis'te 37 bin konutluk projenin inşaatına devam ettiklerini anlatan Kuzu, "Burada 76 okul, 31 spor tesisi, 17 camii, 7 sağlık, 7 kültür merkezi ve 3 park alanı mevcut" dedi. Cezayir'de de bir konut projesi hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını söyleyen Özen Kuzu, "Cezayir'de projelerimize start verdik. Buleyde, Khemis El Kwhechna ve Reghaia da inşaatlarımız devam ediyor. Toplamda 19 bin 700 konutu 2017'de teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.


Sabah



Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi


2016 Ocak ayında gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası (IDB) kredili, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini Kuzu Grup kazandı.


Sözleşme bedeli yaklaşık 125.000.000 € olan ve 520.000 m3/gün kapasitesi ile İran’ın en büyük atıksu arıtma tesisi yaklaşık 2.600.000 kişiye hizmet verecek. Birbirinden bağımız dört modülden oluşacak tesis, ileri biyolojik atıksu arıtma prosesi ile en yeni arıtma teknolojilerini kullanacak ve ultraviyole dezenfeksiyon metoduyla arıtılan suyun sulama amaçlı geri kazanımı gerçekleşecek. Tesis bünyesinde inşa edilecek her biri 11.000 m3 hacminde 8 adet çürütücü ile atıksu arıtma kaynaklı çamurlar çürütülerek biyogaz elde edilecek ve tesisin tüm elektrik ihtiyacı, tesiste üretilen bu biyogazı yakan gaz motorlarından sağlanacak.