28 / 04 / 2024

Kuzu Grup, Mesken Meher'de 20 bin konutu teslim etti!

Kuzu Grup, Mesken Meher'de 20 bin konutu teslim etti!

İran'ın depreme karşı yeniden yapılandırılmasmda en büyük payı alan Kuzu Grup,100 bin konutluk Mesken Meher projesinin ilk etabındaki 20 bin konutu Ağustos'ta teslim etti



İran'ın depreme karşı yeniden yapılandırılmasında en büyük payı alan Kuzu Grup, 100 bin konutluk Mesken Meher projesinin ilk etabındaki 20 bin konutu Ağustos'ta teslim etti. Özen Kuzu, Ocak 2010'da Kuzu Pars şirketini kurarak ihalesini kazandıkları Mesken Meher projesine  2001 Ocak ayında başladıklarını belirterek, 12 ayda 20 bin konutu teslim ederek bir rekora imza attıklarını kaydetti.

Kuzu, Ağustos'ta teslimlerin ardından projenin 80 bin konutluk diğer etabının inşaatına da başladıkları bilgisini verdi. Kuzu Grup'un İran İskan Bakanlığı'nın açtığı 100 bin konutluk ihaleyi İran, Kore,  Malezye ve Çin'li rakiplerini geride bırakarak kazandıklarını hatırlatarak "4 yıl içinde tamamlanması önhörülen 800 milyon dolarlık  'Mesken Meher' projesinin yüklenicisi olan Kkuzu Grup, dünyada tek kontratla imalanan en  büyük konut projesinin sahibi olarak da ilke imza atmıştı.

Günde 128 daire

İran'ın başkenti Tahran'da betonarme binalar yerine depreme dayalı konutlar oluşturmak fikriyle yola çıkılan projenin inşası 2 milyon 200 metrekarelik arazi üzerinde devam ediyor dedi. Projede 7 bin 500 Türk işçinin çalışarak her gün 128 daire yaptıklarını, dünyada tek kontratla yapılan en büyük konut projesinin sahibi olduklarını ifade eden Kuzu, "İran'ı ilk kez tünel kalıp sistemiyle tanıştırdık. İran ve Suriye'de 2 milyar doları bulacak konut, sosyal tesis ve AVM yatırımlarımız da devam edecek" dedi.

Sabah


Geri Dön