28 / 04 / 2024

KuzuGrup GYO, Sea Pearl Ataköy'deki JW Marriott Residences Istanbul Marmara Sea Otel'i büyütüyor!

KuzuGrup GYO, Sea Pearl Ataköy'deki JW Marriott Residences Istanbul Marmara Sea Otel'i büyütüyor!

Kuzugrup GYO, Sea Pearl Ataköy'ün 9. bloğunda bulunan 27 adet rezidansı, JW Marriott Residences Istanbul Marmara Sea Otel ismiyle işletilmek üzere iki sene süreyle kiraya verdi. İşte detaylar...



Kuzugrup Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) gayrimenkulün kiraya verilmesi hakkında açıklama yaptı. 

Kuzugrup GYO portföyünde yer alan Sea Pearl Ataköy projesinin 9. bloğunda bulunan; tapu siciline 564 ada, 50 pafta, 181 parselde kayıtlı 27 adet rezidansın tefrişat işlemleri tamamlandı. 

Şirketten yapılan açıklamada, 27 adet rezidansın, 25 Ekim 2023 tarihinde bağlı ortaklık Kuzu Otel İşletmeciliği ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş'ye her biri için ayrı ayrı imzalanan Kira Programı Sözleşmelerine tabi şekilde, JW Marriott Residences Istanbul Marmara Sea Otel ismiyle işletilmek üzere 2 sene süreyle kiraya verildiği belirtildi. 

KuzuGrup GYO, Sea Pearl Ataköy deki JW Marriott Residences Istanbul Marmara Sea Otel i büyütüyor!

KİRA GELİRİ, NET GELİR VE ODA GELİRİ NASIL HESAPLANACAK?

Söz konusu yatırım için, kira bedelinin, her bir bağımsız bölümün kullanımından elde edilen net gelirin yüzde 50'sinden, sözleşmelerde belirtilen Mobilya, Demirbaş ve Ekipman Rezervi (vb.) ayrıldıktan sonra kalan tutara eşit bir meblağ olacağı ve TL şeklinde ödeneceği belirtildi. 

JW Marriott Residences Istanbul Marmara Sea Otel kapsamında, net gelir, büt Oda Geliri'nin yüzde 10'u olan ve kiracı sıfatıyla bağlı ortaklığa ödenecek Hizmet Ücreti düşüldükten sonra kalan brüt oda geliri şeklinde hesaplanacak. 

Brüt Oda Geliri ise; bağımsız bölümün kiralanmasıyla bağlantılı şekilde değerlendirilen katma değer, satış, kullanım, doluluk, yatak, tatil köyü, turizm ve/veya diğer vergiler ve (ii) oda geliri dışındaki herhangi bir kaynaktan elde edilen gelir hariç olacak şekilde, bağımsız bölümün kullanımından fiilen elde edilen tüm oda gelirleri şeklinde belirlenecek. 

KuzuGrup GYO, Sea Pearl Ataköy deki JW Marriott Residences Istanbul Marmara Sea Otel i büyütüyor!

TEMELİ 2015'TE ATILDI, 2022'DE AÇILDI

TSKB Gayrimenkul tarafından 23 Haziran 2023 tarihinde hazırlanan değerleme raporuna göre, gayrimenkulün aylık kira değeri 2 milyon 831 bin 645 TL olarak belirlendi. Metrekare birim değeri ise 554 TL şeklinde hesaplandı. 

Kiraya verilen söz konusu gayrimenkulün 112 bin 954,29 metrekare arsa üzerinde yer aldığı ve 5 bin 109 metrekare alana sahip apart otel niteliğinde olduğu belirtildi. 

JW Marriott Hotel İstanbul Marmara Sea’nin temeli SeaPearl projesi ile entegre şekilde 2015'te atıldı. Otel, 7 yıl süren inşaat süreci sonrasında 2022 yılında hizmete sunuldu. Söz konusu otelin toplam kapalı alanı 45 bin 663 metrekare. Otel, 4 bodrum kat, zemin kat ve 16 normal kat olmak üzere toplam 21 kattan oluşuyor.

Suryapı Yeşil Mavi Maltepe'de son 1+1 fırsatı!

Forward Life yüzde 50 peşin 24 ay vade avantajı ile satışta! Yeni proje!

Neva Vera yüzde 60'ı peşin kalanını vadeyle ödeme seçeneğiyle satışta! 


Geri Dön