29 / 04 / 2024

Kuzuluk İçmesuyu Projesi 4 Eylül'de ihaleye çıkıyor!

Kuzuluk İçmesuyu Projesi 4 Eylül'de ihaleye çıkıyor!

Akyazı’ya bağlı Kuzuluk Mahallesi için yeni bir müjde veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; “Ballıkaya Barajı ile entegre olacak Kuzuluk İçmesuyu Projesi’nin ihalesine 4 Eylül Cuma günü çıkıyoruz.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kanalizasyon çalışmalarının devam ettiği Akyazı Kuzuluk Mahallesi için yeni bir müjde verdi. Başkan Zeki Toçoğlu, SASKİ tarafından hazırlanan, bölgenin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak yatırım için 4 Eylül Cuma günü ihaleye çıkılacağını belirtti. Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimizin altyapı geleceğini garanti altına alacak yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda Akyazı’ya bağlı Kuzuluk Mahallesi için yaklaşık 61 kilometrelik kanalizasyon hattı projelendirmiştik. Ekiplerimiz bu projemizin 42 kilometresinin imalatını tamamladı. Şimdi de bölgeye içmesuyu hattı inşa ediyoruz” diye konuştu.


79 Kilometrelik İçmesuyu Hattı ve Su Deposu

4 Eylül Cuma günü ihalesi gerçekleşecek Kuzuluk içmesuyu projesi ile ilgili bilgiler veren Toçoğlu, “İhalemiz kapsamında 79 kilometrelik içmesuyu hattı ve bin 500 metreküplük içmesuyu deposu inşa edeceğiz. Bölgenin gelecek nüfus projeksiyonuna göre hazırladığımız proje uzun yıllar hemşerilerimizin hizmetinde olacak. Hayata geçireceğimiz içmesuyu yatırımı aynı zamanda Ballıkaya Barajı ile entegre olacak. Akyazı Kuzuluk Mahallesi uzun yıllar gerek içmesuyu gerekse kanalizasyonla ilgili hiçbir sorun yaşamayacak. Yeni yatırımımızın ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön