Ekonomi

KYK 3 aylık burs ne zaman yatacak? İlk burs ne kadar yatacak 2023?

KYK burs veya krediye hak kazanan öğrenciler, KYK 3 aylık burs ne zaman yatacağını merakla soruyor. İşte merak edilen detaylar!Aralık ayının sonuna gelirken KYK burs ve kredilerin 3 aylık ödemesinin ne zaman yatırılacağını araştırıyor

Milyonlarca öğrenci KYK burs ve kredilerine dair sorular soruyor. Aralık ayının sonuna gelirken KYK burs ve kredilerin 3 aylık ödemesinin ne zaman yatırılacağını araştırıyor.

İşte “KYK 3 aylık burs ne zaman yatacak? İlk burs ne kadar yatacak 2023?” sorularının yanıtları ve bu konuda merak edilen diğer ayrıntılar…

EĞİTİM DESTEĞİ NASIL KESİLİR?

YAZ TATİLİNDE BURS YATIYOR MU?

KYK burs ya da kredi yaz tatilinde de hesaplara geçer. KYK bursu alanlar tüm eğitim dönemlerinde KYK bursu alırlar. Örneğin; Bir lisans öğrencisi 48 ay yani 4 yıl süre ile KYK bursu almaya devam ederler. KYK bursu örgün eğitim dönenimde olduğu gibi yaz aylarında da öğrencilerin hesaplarına geçmektedir.

İşte KYK burs ve krediye dair sorulan diğer soru ve yanıtlar…

KYK 3 AYLIK BURS NE ZAMAN YATACAK?

KYK tarafından ekim, kasım ve aralık ayları için yani 3 aylık toplu burs ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıllar baz alındığında Aralık ayı içinde hesaplara yatan toplu ödemelerin bu yıl da Aralık ya da Ocak ayında hesaplara yatacağı bekleniyor.

İLK BURS NE KADAR YATACAK 2023?

İlk defa burs, kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başından başlayacak şekilde normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de görebilirler. Ayrıca öğrencilerimiz bankamatik kartlarını da bankadan alabilirler.

Artan fiyatlar telefon piyasasını vurdu! Telefon fiyatları artınca vatandaşlar eskiye döndü! İşte detaylar!

PTT iki ayda bir ödeme yapıyor! Şartları taşıyorsanız hemen paranızı alın!