Genel

KYK borcu kaç ayda bir ödenir? KYK geri ödemeli kredi herkese çıkar mı?

KYK borcu ve KYK geri ödemeli krediye dair öğrencilerin kafalarını kurcalayan pek çok husus vardır. İşte o hususlardan bazıları ve bu konuya dair sorulan sorular!750 TL ve son olarak doktora öğrencilerine ise 2

KYK BURS 2023 NE KADAR OLACAK?

KYK burs ücreti lisans öğrencilerine en son 850 TL verilirken, Yüksek Lisans öğrencilerine de 1.750 TL ve son olarak doktora öğrencilerine ise 2.500 TL verilmektedir. Güz döneminde ne kadar burs alınacağı asgari ücrete gelecek zam oranına göre değişecektir.

İşte KYK bursuna ve KYK borcuna dair merak edilen diğer detaylar…

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde bulunan Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu tarafından 2023 yılı burs başvuru ilan metninde yer verilen ilgili bölümleri tercih eden kişilere en düşüğü aylık 1.500 TL olmak üzere 4.000 TL'ye kadar lisans burs desteği sağlanmaktadır.

KYK GERİ ÖDEMELİ KREDİ HERKESE ÇIKAR MI?

KYK geri ödemeli kredi başvuru yapan herkese çıkabilir.

KYK BORCU KAÇ AYDA BİR ÖDENİR?

KYK borcunun ödenmesine dair pek çok soru sorulmaktadır. KYK ödemelerinde son ödeme günü ayın son iş günü olarak kabul edilmektedir. Öğrenim kredisi alındığı ay sayısına eşit olarak geri ödenmektedir.

KYK BURS ALMAK İÇİN AİLE GELİRİ NE KADAR OLMALI?

KYK burs alabilmek için bir ailenin sahip olması gerektiği, KYK tarafından açıklanmış, ortaya konmuş belli bir gelir düzeyi bulunmamaktadır.

KYK BURS NEYE GÖRE VERİLİYOR?

KYK bursu neye göre çıkıyor? sorusu şu sıralarda sıklıkla sorulmaktadır. Başvuran öğrenciler sosyal, ekonomik, eğitim durumlarına göre değerlendirildikten sonra burs verilecek olanlar kurum tarafından belirlenmektedir.

BİR AİLEDE 2 KİŞİ KYK BURSU ALABİLİR Mİ?

Aynı aileden birden fazla kişiye aynı anda burs verilmez. Ancak hukuk bölümünde öğrenim gören kardeşler hariç tutulmaktadır.

KYK BURS ÇIKIP ÇIKMADIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

KYK burs başvuru sonuçlarınızı e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet üzerinden KYK burs sorgulama sayfasına giriş yapıp, burs ya da kredi durumunuzu öğrenebilirsiniz.

TOKİ peşinat detayları! TOKİ peşinat ödemeleri ne zaman başlıyor?

Otomobil sahibi olmak için bekleyenlere müjde! O modelin fiyatı düştü! İşte detaylar!

Altına dair uzman isim uyardı! Altın alan ve satanlar 6 gün içinde mutlaka yapsın! İşte detaylar!