Ekonomi

KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak 2022? KYK burs başvuruları ne zaman bitiyor?

KYK burs başvurularının ne zaman bittiği ve sonuçlarının ne zaman açıklanacağı öğrencilerin gündeminde yer alıyor. İşte o detaylar!İşte merak edilen soruların yanıtları…

KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak 2022? KYK burs başvuruları ne zaman bitiyor? bu ve benzeri sorular öğrenciler tarafından şu sıralarda sürekli sorulmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları…

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından KYK burs ve kredi başvurularının başladığını açıkladı. Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar burs başvurularını http://turkiye.gov.tr'den adresinden yapabilirsiniz.”

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ücreti lisans öğrencileri için 850 TL, Yüksek Lisans öğrencilerine 1.750 TL ve son olarak doktora öğrencileri için 2.500 TL verilmektedir.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

KYK burs başvuruları, 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar devam edecek. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler olursa, yine bu tarihe kadar e-Devlet sistemi üzerinden bilgilerini değiştirebilir, güncelleyebilir.

Başvuru anında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları vasıtası ile kontrol edilecektir. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs veyahut öğrenim kredisi tahsis edilecek.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları, 15 ile 17 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları 10 Kasım'da sona ermişti, sonuçlar da 15 Aralık 2021 tarihinde başvuru yapan kişiler için ilan edilmişti. Buna göre; KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl da Aralık ayının ortalarına doğru açıklanması beklenmektedir.

KASIM AYI EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER GÜNCEL LİSTE YAYINLANDI MI?

Engellilerin gündelik hayatlarına devam edebilmeleri için başkasının bakımına muhtaç olmaları halinde, engelli ve yaşlı kişilerin bakımını üstlenenlere her ay düzenli bir şekilde ödenen evde bakım maaşı kasım ayı ödemeleri başladı.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ödenen evde bakım maaşı ödemeleri, her ayın 15'i ve 30'u arasında yapılmaktadır ve bu ödemeler il il farklılık göstermektedir.

Tapuda arsa payı ne anlama gelir?

İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?

Onaylanan doğalgaz yardımı nasıl alınır?