Genel

KYK burs şuan ne kadar? KYK öğrenim kredisi kaç ay veriliyor?

KYK burs ve kredi konusuna dair öğrencilerin merak ettiği pek çok soru bulunmaktadır. Peki KYK burs şuan ne kadar? KYK öğrenim kredisi kaç ay veriliyor? İşte detaylar!KYK bursu alan öğrenciler tüm eğitim dönemleri boyunca KYK bursu almaktadırlar

YAZ TATİLİNDE BURS YATIYOR MU?

KYK burs ve kredi yaz tatilinde de yatmaktadır. KYK bursu alan öğrenciler tüm eğitim dönemleri boyunca KYK bursu almaktadırlar. Örnek verirsek; bir lisans öğrencisi 48 ay yani 4 yıl boyunca KYK bursu almaya devam ederler. KYK bursu örgün eğitim dönenimde olduğu gibi yaz aylarında da öğrencilerin hesaplarına geçmektedir.

İşte KYK bursuna dair öğrencilerin merakla sorduğu diğer soru ve yanıtları…

KYK BURS ŞUAN NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KYK kredi ve burs miktarlarının arttığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama şu şekildedir; “Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını biz göreve geldiğimizde 45 lira verilmekteydi. Bu yıl itibarı ile lisansta 850 idi. Şimdi bunu 1250 liraya yükseltiyoruz. Yüksek lisansta 1700, doktara öğrencilerine 2500 liraya yükseltmiştik. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz barınma yardımını 1800 liraya çıktı. Bu sene 850 bin kişi ile yurtlarımızda rekor barınma sayısına ulaştık.

Bakanlığının kredi ve burs alan öğrencilerimize önümüzdeki yıl ödeyecek olduğu 2023 burs rakamı lisans öğrencilerinde 850 liradan, 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya yükselirken, doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkardık. Yeni kredi ve burs rakamlarının tüm öğrencilerimize hayırlı, olmasını diliyorum.”

KYK BURS ÇIKIP ÇIKMADIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

KYK burs başvuru sonuçlarınızı e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet sistemi üzerinden KYK burs sorgulama sayfasına giriş yapıldıktan sonra burs ya da kredi durumunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

KYK KARŞILIKSIZ BURS NASIL ÇIKAR?

Her sene milyonlarca öğrencinin başvurduğu KYK bursunu kimlerin alacağı devlet kayıtları üzerinde ciddi bir inceleme yapılır ve bu şartlar altında bir tespit elde edilir. Bunun için öncelikle her yıl belirlenen tarihlerde başvuru yapmak gerekmektedir. Daha sonra gerekli değerlendirmeler yapılır ve kişi burs almaya hak kazanıp kazanmadığı ortaya çıkar.

Altın ve dolar için kritik gün geldi ki çattı! Elinizde altın ve dolar gerçek değerini bulacak! İşte detaylar!

Akaryakıt fiyatları yeni yılda ne kadar olacak? Dünyaca ünlü iki bankadan kritik petrol tahminleri! İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı ne zaman yatar? Doğalgaz yardımı nakit mı verilecek?