Ekonomi

KYK burs ve kredileri bayramdan önce yatırılacak mı? KYK 2022 Mayıs ayı burs ve kredi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği Mayıs ayı burslarında detaylar netleşiyor. Peki KYK Mayıs 2022 bursları ne zaman yatırılacak? KYK Mayıs 2022 burs ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar... Milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği Mayıs ayı burslarında detaylar netleşiyor

KYK 2022 Mayıs ayı burslarındaki son dakika gelişmeleri sık sık araştırılıyor. Milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği Mayıs ayı burslarında detaylar netleşiyor. 

 

Linans, yükseklisans ve doktora öğrencilerine Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sunulan bursların ödemeleri, öğrencilerin T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılıyor. Bu kapsamda burslar her ayın ilk haftasında ödeniyor. 

Peki KYK Mayıs 2022 bursları ne zaman yatırılacak? KYK Mayıs 2022 burs ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte milyonlarca öğrencinin merak ettiği o soruların yanıtları... 

KYK 2022 Mayıs ayı burslarındaki son durum Ramazan ayının son çeyreğine girilmesiyle daha fazla araştırılmaya başlandı. Milyonlarca öğrenci 'KYK Mayıs 2022 bursları ne zaman yatacak?, KYK Mayıs bursları bayramdan önce yatacak mı?' gibi soruların yanıtlarını arıyor. KYK bursları, öğrrencilerin hesaplarına her ayın 6'sı ile 10'u arasında yatırılıyor. 

KYK MAYIS 2022 BURSLARI NE ZAMAN YATACAK? 

 

KYK Mayıs ayı burslarının ne zaman yatacağıyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmedi. Mayıs 2022 KYK burslarının, her ay olduğu gibi öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre 6 Mayıs ile 10 Mayıs arasında yatırılması öngörülüyor. 

BURSLAR BAYRAMDAN ÖNCE YATIRILACAK MI? 

KYK burs ve kredi ödemelerinin bayramdan önce yapılıp yapılmayacağı henüz açıklanmadı. Milyonlarca öğrenci burs ve kredilerinin bayramdan önce yatmasını beklese de Gençlik ve Spor Bakanı  Mehmet M. Kasapoğlu'ndan bir açıklama yapılmadı. 

Peki KYK burs ve kredi ücretleri kaç lira? 2022 öğrencilere ne kadar burs veriliyor? İşte ayrıntılar...

KYK 2022 BURS ÜCRETLERİ KAÇ LİRA? 

Posta'da yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, yılbaşında yapılan açıklamada KYK burslarının tutarları açıklandı. KYK burs tutarları 2022'de artırıldı. 

 

İşte 2022 KYK burs tutarları:

Lisans öğrencilerine: 850 lira,

Yüksek lisans öğrencilerine: 1700 lira,

Doktora öğrencilerine: 2 bin 550 lira.

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! Prim gününüz eksik olsa bile emekli olabilirsiniz! İşte ayrıntılar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 355 personel alacak! Kültür ve Turizm Bakanlığı 355 personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Emekli bayram ikramiyesinde kritik 3 gün! Hesaplarınızı önceden kontrol edin

Akaryakıt fiyatlarına yeni zam geldi mi? Sürücüler dikkat! Opet, Petrol Ofisi, BP, Total ve Shell 23 Nisan fiyat listesi