27 / 04 / 2024

KYK burslarına zam gelecek mi? KYK burs başvuru sonuçlarını ne zaman açıklanacak?

KYK burslarına zam gelecek mi? KYK burs başvuru sonuçlarını ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvurularının sona ermesinin ardından, binlerce öğrenci merakla KYK burs sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Bu sene ilk defa üniversiteye gidecek veya ara sınıf öğrencileri KYK burs sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor.



Son günlerde gündemde sıkça sorulan sorular arasında yer alan KYK burs başvuları ve başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu. İlk defa üniversiteye gidecek veya ara sınıf öğrencileri, yaptıkları başvurularını tamamladıktan sonra, eğitim hayatlarını finanse etmek üzere KYK burs ve kredi programlarına başvuruda bulundular. Peki, KYK burs ve kredi başvuruları açıklandı mı, ne zaman açılanacak?

KYK burs başvuruları için değerlendirme süreci başlandığı belirtildi. Öğrencilerin başvurular sırasında verdiği bilgiler doğrultusunda Gençlik ve Spor bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından denetlenecek ve bu kapsamda burs ve krediye hak kazanan öğrencilere açıklanacak. KYK burs başvuru sonuçları için tarih henüz netleşmedi. Geçen sene Kasım ayının sonlarına doğru açıklanmıştı.

2023 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2023 yılının Ocak ayından itibaren üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin 1250 Türk Lirası olarak belirlenmişti. Fakat üniversitelerin kapalı olduğu tatil dönemlerinde ise Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs ödemesi yapılmaktadır. Öte yandan Burs ödemeleri Yüksek lisansta 2500 Türk Lirası, doktorada 3750 Türk Lirası olarak kaydedilmiştir.

KYK burslarına zam gelecek mi? KYK burs başvuru sonuçlarını ne zaman açıklanacak?

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ ZAMLANACAK MI?

2023 Ocak ayında yapılan zamla 1250 Türk Lirası'na çıkartılan burs ücretlerinin 2024 Ocak ayında yeniden zam gelmesi bekleniyor. Buna göre konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama kaydedilmedi.

KYK BURSU NEDiR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından, 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanunda yer alan olanakları sağlayan ve ihtiyaç sahibi olan başarılı öğrencilere verilen karşılıksız ödenektir.

KREDİ VE YURTLAR KURUMU BURSU GERİ ÖDENİR Mİ?

KYK burs başvurusu yapan öğrenciler aynı anda kredi için de başvuruda bulunmuş olur. Kurum tarafından yapılan değerlendirme sonucunda burs hakkı elde edemeyen adaylara geri ödemeli kredi verilir. Öğrenci kredisi ödemeleri mezun olduğu tarihten iki yıl sonra başlar.

 

 

Milyonlarca öğrecinin hesabına toplu para yatacak! KYK 3 aylık toplu ödeme hangi ay yapılacak? 

KYK burs başvuruları başladı

KYK 2023-2024 burs başvuruları başladı mı, ne zaman alınacak?


Geri Dön